בשנת 2021 הייתה ישראל במקום הראשון בעולם בצריכת עוף ממוצעת לנפש – פי-4 מהממוצע העולמי (כ-65 ק"ג לעומת כ-15 ק"ג).

 ממוצע צריכת בשר בקר לנפש בישראל, שעמד על כ-23 ק"ג, היה מהגבוהים בעולם - פי 1.5 מממוצע ה-OECD ופי 3.5 מהממוצע העולמי. עם זאת, בשנה זו הושמדו בישראל כ-85 טונות של בשר שלא היה ראוי למאכל אדם.

מבקר המדינה מתריע, כי הרעלות כתוצאה מטיפול לקוי בבשר ובמוצריו עלולות לגרום לתחלואה קשה ואף למוות. במאי 2022 נפטרו שלושה דיירים במעון של משרד הרווחה והביטחון החברתי. ביקורת שערך משרד הבריאות העלתה כי בבשר שהוגש לדיירים נמצאה רמה חריגה של חיידקים. 

משרד מבקר המדינה קיים ביקורת במשרד הבריאות ובשש רשויות מקומיות - עיריות הרצלייה, טייבה, יבנה, יהוד-מונוסון, קריית מלאכי והמועצה המקומית זיכרון יעקב. בדיקות השלמה נעשו בתאגיד לפיקוח וטרינרי. 

אנגלמן קובע, כי ממצאי הביקורת מעלים ליקויים משמעותיים העלולים לסכן את בריאות הציבור או להביא לפגיעה חמורה בה.

המבקר מצא, כי הרפורמה בפיקוח על מזון מן החי יושמה באופן חלקי בלבד, בחלוף יותר משנתיים ממועד כניסת הרפורמה במלואה לתוקף. 

בביקורת התגלו ליקויים בפעילות משרד הבריאות, האחראי למערך הפיקוח על בשר ומוצריו והנושא באחריות להבטחת בריאותם של תושבי המדינה, וכן עלו ליקויים בפעילות הרשויות המקומיות לביצוע פיקוח וטרינרי על אתרים למכירת בשר ומוצריו בתחומיהן.

בדו"ח נטען עוד, הווטרינרים של הרשויות המקומיות לא ביצעו בשנת 2021 ביקורת ב-90% מהמקומות שבהם מוכרים בשר ומוצריו.

עוד נמצא כי בשונה מהעיר ניו יורק ומבריטניה בהן מונגש מידע לציבור בנוגע לתוצאות ביקורות תברואתיות שנערכו באתרי מכירה של מזון והדירוג שניתן לכל אתר, בישראל לא ניתן מידע לציבור אודות תוצאות ביקורות שערכו וטרינרים רשתיים בשווקים ולא קיים דירוג מסוג זה.

עוד נמצא כי וטרינרים רשותיים חשופים במהלך עבודתם ברמה יום-יומית לאיומים ולאלימות פיזית ומילולית. 

משרד הבריאות פרסם הנחיה כי השמדה של 50 - 100 ק"ג בשר תפורסם ציבור. עם זאת, נמצא כי משרד הבריאות פרסם באתר המרשתת שלו רק 21% מההשמדות של 50 ק"ג ומעלה של בשר ומוצריו שבוצעו בחודשים ינואר-ספטמבר 2022. 

משרד הבריאות מסר בתגובה לדוח מבקר המדינה על השירות הווטרינרי: "משרד הבריאות פועל על מנת לשפר את מערך השירות הוטרינרי, זאת במקביל לתהליכי עומק מקצועיים הכוללים תכנון מחדש של פעילות היחידה הווטרינרית, הגדרת גבולות גזרה וממשקי העבודה שלה בתוך המשרד ומחוצה לו מאחר ומדובר בתחום חשוב לבריאות הציבור.

"חשוב לציין כי על אף האמור בדוח המבקר, אין ולא היה קשר בין הפיקוח של השירות הווטרינרי בשווקים לבין מותם המצער של שלושת הדיירים בבית דפנה שנבע מטיפול לקוי בבשר במוסד עצמו ולא מהתהליכי פיקוח בשווקים. גם ברמת הפיקוח במוסד - האחריות לפיקוח על מעונות כהגדרתם בחוק איננה של משרד הבריאות כי אם של משרד הרווחה".