יוקר המחייה שהופך לכבד יותר ויותר מיום ליום הוא הנושא החשוב ביותר לאזרחי ישראל, כך על-פי כל הסקרים שהתפרסמו בחודשים האחרונים. בפרט נשמעת זעקת ילדי ישראל, שנמנעת מהם האפשרות לגדול בתנאים נאותים, ושעל-פי דוח הביטוח הלאומי 21% מהם סובלים מאי-ביטחון תזונתי.

תנועת אומ"ץ, הפועלת למען צדק חברתי, מטה אוזן לזעקה – ופועלת לתיקון העוול. יו"ר התנועה, פנחס פליצ'ה פלד, ויו"ר המועצה הציבורית של אומ"ץ, עו"ד יצחק מינא, פנו אל השרים האחראים על כלכלת ישראל, בדרישה לטפל באופן מידי במצב.

הדרישה הופנתה לשר האוצר בצלאל סמוטריץ', שר הכלכלה ניר ברקת, שר הרווחה והביטחון החברתי יעקב מרגי, וכן אל ועדת העבודה והרווחה בכנסת בראשותו של ח"כ ישראל אייכלר. "מדינת ישראל מוצאת עצמה בסחרור של עליית מחירים מסיבית", אמר פליצ'ה פלד ופירט את כל התחומים שבהם נרשמו התייקרויות משמעותיות: חלב ומוצריו, פירות וירקות, מים, חשמל, ארנונה, משכנתאות ועוד. "המצב הנוכחי הגיע לכדי קטסטרופה, וזאת בלשון המעטה".

עוד כדאי לציין בהקשר זה כי על אף הכבדת העול וזעקת הילדים והמשפחות, הקבינט הכלכלי-חברתי של ממשלת ישראל התכנס מאז הקמת הממשלה פעם אחת בלבד. בנוסף, באותה ישיבה העדיפו השרים האחראים על התחום הכלכלי-חברתי לעסוק בנושא הפסקת עבודות תשתית חיוניות בשבת – ולא ביוקר המחיה.

משרד הכלכלה נענה לפנייה של אומ"ץ, ופירט את הצעדים שבכוונת השר ברקת לנקוט: הקלות רגולטרויות לרשתות זרות המבקשות לפעול בארץ, חיוב ספקים גדולים לפרסם דוחות כספיים והקלות ליבואנים במטרה להגביר את התחרות.

בתנועת אומ"ץ מצפים כי ממשלת ישראל תפעל בדחיפות וביעילות, כבר היום, בכל הכלים העומדים לרשותה. "על הממשלה להוציא הוראות המגבילות את עליית המחירים הדוהרת, ובעיקר של מוצרי יסוד. לא ייתכן שאם בישראל לא תהיה מסוגלת לרכוש עבור ילדיה מוצרים בסיסיים כגון חלב".