773 תיקים בהם נחקרו תחת אזהרה שוטרים התנהלו במהלך שנת 2016 על ידי המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) שבמשרד המשפטים. כך עולה  מדו"ח שנתי שמפרסמת הבוקר (שני) מח"ש. מבין כל השוטרים שנחקרו תחת אזהרה, 230 הוחלט להעמיד לדין פלילי או משמעתי. נבהיר כי המח"ש טיפלו במהלך השנה החולפת באלפי פניות שהועברו לבחינתם ולאחר בדיקה ראשונית נותרו בראשית המהלך 1,552 תיקים ובסופו של יום הוחלט לפתוח כאמור בחקירה בלמעלה מ – 770 תיקים במסגרתם נחקרו בכל תיק שוטר אחד או יותר.



עד סוף שנת 2016 הצליחו במח"ש להעמיד לדין פלילי למעלה מ-100 שוטרים וכמות דומה לדין משמעתי. נציין כי על פי הדו"ח כ-68% מהתיקים שנחקרו באזהרה, הגיעו לכלל מיצוי והתבררה בהם לכאורה האמת. עוד נבהיר כי מדובר בחקירות שחשפו לכאורה ממצאים פוזיטיביים, שהובילו בעצם להחלטה להעמיד לדין פלילי או משמעתי או לחילופין להורות על סגירתן בהיעדר אשמה.  במח"ש מציינים כי מדובר בעלייה מתמדת של 12% מאז שנת 2012  המצביעה על מיקוד משאבי המחלקה וניצולם באופן יעיל וראוי.

מהדו"ח עולה כי כ- 78%  מהתיקים שנוהלו על ידי פרקליטי מח"ש הסתיימו השנה בהרשעה או בקביעה שהשוטר ביצע עבירה פלילית, וכ- 3% הסתיימו בזיכוי בבית המשפט. יתר התיקים הסתיימו בהסדרים שונים שכללו העברה לדין משמעתי, עיכוב הליכים וכו'. 
אורי כרמל, ראש המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה הסביר: "האחריות המוטלת עלינו היא מורכבת: אנחנו מחויבים להיאבק בנחישות בעבריינות שוטרים, ולחתור לחקר האמת מתוך גישה בלתי מתפשרת כלפי אלימות מיותרת, התעמרות ושימוש לרעה בכוח ובסמכות; כל זאת מתוך הבנה עמוקה לצורך לשמור על אמון הציבור במערכת האכיפה, בפרט כאשר מדובר במתלוננים הנמנים על אוכלוסיות חלשות, הסובלות משיטור יתר; בד בבד אנחנו מחויבים להימנע מאכיפת יתר, להישמר מ"לשפוך את התינוק עם המים", ולזכור שזימון שוטר אשר מילא תפקידו כחוק בפעילות מבצעית מורכבת, לחקירה מיותרת במח"ש, ללא בסיס סביר לחשד, עלול להרתיע מעגל רחב של שוטרים הגונים מלמלא את משימותיהם בתווך המורכב של פעילות שיטור מבצעית, המתבצעת בחיכוך גבוה עם האוכלוסייה, לעיתים תוך חווית סיכון חיים, מול הפרות חוק וסדר, בחברה משוסעת ומקוטבת". 
 

 לדבריו של כרמלי, "נתוני השנה החולפת, ביחס לכמות השוטרים, ובהתחשב בעובדה שמדובר בארגון נורמטיבי שומר חוק, מצביעים על אכיפה אפקטיבית ומשמעותית, שבכוחה להשפיע על התרבות הארגונית במשטרה ולכוון התנהגות בה, בכפוף, כמובן, לתמיכה מתחייבת ופעילות משלימה מצד פיקוד המשטרה, שהוא האמון על עיצוב פניו של הארגון". 
 
מח"ש ואנשיה יוסיפו לעמוד על המשמר ולעשות מלאכה מקצועית ומדודה בגזרת האכיפה הפלילית, תוך שמירה על מבט מאוזן ואחראי, בנחישות וברגישות המתחייבת מהמשימה המורכבת של אכיפת החוק על שומרי החוק".