ח"כ מקלב מסר כי "כיום, כל ילד רביעי נמצא מתחת לקו העוני. אלפי ילדים הולכים לישון מדי ערב רעבים וכעת הבאנו פתרון חלקי לכך. לא מדובר במזון מסוג נחות או מקולקל, אלא במזון איכותי אשר מועמד למכירה או להגשה בבתי מלון ומסעדות ומושלך לאשפה בגלל בירוקרטיות כאלה ואחרות".
גידי כרוך, מנכ"ל לקט ישראל: "בישראל אובד מידי שנה 2.3 מיליון טון מזון בשווי 19.5 מיליארד שקלים, כאשר רק בהסעדה המוסדית, דוגמת חדרי אוכל של חברות ומפעלים, בתי מלון ואולמות אירועים, בסיסי צבא ומשטרה, נזרקים מדי שנה 220 אלף טון מזון בשווי 3.5 מיליארד שקלים, מתוכם ניתן להציל מזון בשווי של מעל מיליארד שקלים. מאידך, 1.8 מיליון אנשים בישראל סובלים מחוסר ביטחון תזונתי. אישור החוק הוא הזדמנות אדירה לתת מענה לכך ולצמצם פערים חברתיים בישראל. עם אישור החוק אנחנו מעריכים גידול משמעותי ביותר של כמות הארגונים שיש ברשותם מדי יום עודפי מזון טובים ורק כעת יקחו חלק בתרומת המזון".
משרד הבריאות עצמו היה שותף לגיבוש הצעת החוק במסגרתו כדי לעודד עסקים לתרום עודפי מזון ראוי למאכל המשרד אף יעניק אותות הוקרה לתורמים גדולים. יו"ר סיעת הבית היהודי, ח"כ שולי מועלם רפאלי, שיזמה את החוק בכנסת הקודמת אמרה כי "ישראל של היום היא חברת שפע, למרות זאת ישנם בתים רבים בהם אין אוכל, מציאות של ילדים וקשישים רעבים ומשפחות הסובלות מחוסר ביטחון תזונתי. מאידך טונות של תוצרת חקלאית ומזון מרקיבים או מושלכים לפח מסיבות שרובן המכריע טכניות, לוגיסטיות וחששות משפטיים. החוק החשוב יעמיק את הערבות ההדדית בחברה הישראלית".