מפכ"ל המשטרה לשעבר, רצ"ב בדימוס רוני אלשיך, התייחס הערב (רביעי) לראשונה לפרשת NSO. בפתח דבריו, פירט את הסיבות שהוא ועמיתו סירבו להתייחס ולהגיב לפרשה. "בשל קישור שבוצע בין פרסומי כלכליסט לפרסומים אחרים הנוגעים למשפט מתנהל, החלטנו שלמרות המתקפה החזיתית עלי ועל עמיתי, ראוי שנישאר משרתי ציבור כפי שנהגתי במשך עשרות שנים של שירות בטחוני ולהימנע מלזהם את ההליך המשפטי.

"בחרנו להשאיר את הזירה ליועמ"ש לממשלה, לפרקליטות, למשטרה ולרשות לניירות ערך, הגם שזה מתסכל מאד, במישור האישי. הקושי להתמודד מול טענות כלליות שהן בגדר עננה ללא ראיות, אך גם ללא קצה חוט לבדיקה", הוסיף.

בהתייחסו לפרשה אמר כי כי "שלשום בבוקר, נחשפנו לכותרות דרמטיות לפיהן לכאורה משטרת ישראל בכלל, ובראשותי בפרט, התעלמה מכל דין והפכה פעילות שאמורה להיות ממוקדת ומפוקחת לפלטפורמה ל'פישיניג' חסר שליטה".

"חברי הקרובים כמו רבים מאזרחי ישראל, נדהמו מהפרסומים הרבים ופנו אלי לקבלת תשובות. כאן, חלה נקודת המפנה מבחינתי. למרות שכבר למעלה משלוש שנים אני מחוץ למשטרת ישראל, כמי שהכיר את המערכת מקרוב, לא היה לי ספק שהתמונה שפורסמה, אין לה אחיזה במציאות. זאת ועוד, נוכח העובדה שסוף סוף היו שמות בגוף הפרסום ידעתי לומר כמי שמכיר את המערכות הטכנולוגיות הרלוונטיות, שמרגע זה, ניתן לאמת או לשלול ולקבל תמונה עובדתית ברורה", הוסיף.

לדבריו, "אילו הפרסום היה נכון- אכן זהו זעזוע עמוק לדמוקרטיה, לא פחות מכך. המתנו כולנו בסבלנות רבה, עד שמשטרת ישראל השלימה בדיקה פנימית מעמיקה ולאחריה עוד אחת צולבת והממצאים, כפי שפורסמו לידיעת השוטרים, הובאו גם לידיעתי. לא הופתעתי לגלות שממצאי הבדיקה הוכיחו, כי לרשימה שורבבו שמותיהם של אנשים תמימים שמשטרת ישראל לא חשדה בהם מעולם בשום פעילות פלילית, לא פוקחו על ידי משטרת ישראל, לא רק בכלי האיסוף שפותח ב- NSO גם לא בכל כלי איסוף כלשהו ,כלים שבמדינה דמוקרטית מחויבים באישור ובצו שופט".

"גם אלה, ששמם הופיע ברשימה ואכן נחשדו בעבירות שחייבו פיקוח מכל סוג שהוא, נבחנו והתברר כי כלי החקירה השונים הופעלו מולם כחוק, על פי צו שופט ועל פי כל דין. לצערי, ראיתי באיזה זלזול התקבלו ממצאי בדיקות המשטרה, על ידי חלק מהגורמים. כמי שמכיר מקרוב את הבודקים שעסקו הפעם במלאכה, לא רק שאינני מזלזל בהם, אני משוכנע שהם בדקו בידיים נקיות ככל שידם מגעת. ראיתי אותם בעבר בפעולה נגד עבריינים, סומך עליהם, גם כאשר מוטלת על כתפיהם האחריות להחזרת אמון הציבור במערכת אכיפת החוק". הוסיף.

עוד אמר אלשיך כי "כמי שהוביל במשטרה, ערכים וכלים של שקיפות ריסון הכח ומידתיות כגון: מבדקים ממוחשבים כתנאי לקידום, בדיקות פוליגרף לבכירים ועוד , אני מברך אישית על קריאת המשטרה לכל בודק חיצוני שיקבע והכל כדי לתקן את הנזק ולהחזיר את אמון הציבור במשטרה ובשלטון החוק מהר ככל האפשר".

"הנזק העצום שנגרם למערכת אכיפת החוק, מחייב תשובות ברורות ומקיפות יותר מכל הגופים והאנשים הנוגעים בדבר. בכוונתי להציג את עמדתי באופן מעמיק ומקיף. אולם, העת לכך תגיע כשאשתכנע כי אין בכך כדי לגרום חלילה נזק להליך משפטי, או הליך בדיקה", סיכם.