ההתעללות ב"משפחתון של טולי" ברמלה: בית משפט מחוזי מרכז הרשיע היום (רביעי) את ארבע הסייעות והרשיע אותן ב-28 עבירות התעללות ותקיפה של קטינים. 

לסייעות, רוחמה סעד (37), נירית שוויד (46), ננה (חני) צאצאשווילי (50) ואורלי שרגני (37), יוחסו עבירות של התעללות בקטין; תקיפת קטין הגורמת חבלה; תקיפה סתם וניסיון לתקיפה סתם. כמו כן, לסעד שוויד יוחסה גם עבירת הפרת חובה על ידי אחראי.

במסגרת הסדר טיעון, שנחתם בין הצדדים, הגישה עו"ד יעל תרם מפרקליטות מחוז מרכז (פלילי), כתב אישום מתוקן כנגד הנאשמות. מכתב האישום המונה עשרים ושמונה אישומים עולה כי במהלך התקופה הרלוונטית לכתב האישום, בהזדמנויות רבות ושונות במהלך עבודתן בגן ובתדירות כמעט יומיומית, תקפו הנאשמות תינוקות ופעוטות בגן

בין היתר אחזו הנאשמות בפעוטות בחוזקה; משכו אותם בידיהם וברגליהם וגררו אותם, הרימו את הפעוטות והטיחו אותם בחוזקה על מזרונים או על כסאות, סטרו לקטינים, השליכו חפצים שונים על הפעוטות, ביניהם חבילות מגבונים וצעצועים ועוד.

גן ילדים (אילוסטרציה) (צילום: אינג אימג')
גן ילדים (אילוסטרציה) (צילום: אינג אימג')

כך לדוגמה סעד ושוויד נהגו לפזר חטיפים ודברי מאכל על הרצפה ולגרום לתינוקות לאכול מהרצפה. בעוד צאצאשווילי ושרגני נהגו להאכיל את התינוקות בעודם יושבים על טרמפולינה תוך שהן דוחופות להן את האוכל בניגוד לרצונם.

בכתב האישום ציינה עו"ד תרם כי: "הנאשמות התעללו בקטינים חסרי ישע, בהיותן אחראיות עליהם. ההתעללות באה לידי ביטוי בין היתר בטיב האירועים; ריבוים של המעשים והקטינים הנפגעים; תדירותם; גילם הרך של הקטינים; והיותן האחראיות הבלעדיות על צרכיהם, בריאותם ושלומם במהלך האירועים המפורטים בכתב האישום. מכלול הנסיבות הפך את ההתנהלות המתעללת לשגרה אליה נחשפו כל הקטינים ששהו בגן".

בתוך כך, הסדר הטיעון אינו כולל הסכמות לגבי העונש, ובדיון שהתקיים היום ביקשה עו"ד תרם להטיל על הנאשמות בין היתר שבע שנות מאסר בפועל.

ג'ני אלבו, אמא לילדה מהגן בירכה על ההחלטה: "במשך שנתיים ארבעתן מסתובבות חופשיות, אומרות תנו לביהמ"ש להחליט, היום התקבלה ההחלטה. הן הודו בכתב האישום וכל הארבע הן מתעללות מורשעות. אין יותר לכאורה. אין לי ספק שאנחנו צריכים להכין את עצמנו לטיעונים לעונש מאחר והולך להיות מאוד לא פשוט אבל אנחנו לא נוותר עד שנלווה את כל הארבע לנווה תרצה".

ממטה המאבק נגד התעללות בגיל הרך, נמסר: "היום ההורים הרשו לעצמם לחייך מעט אחרי שנתיים. נלחמנו לכתב אישום כנגד ליטל ברסי בעלת הגן ולפני חודשיים הורשעה בתקיפת קטין, כעת הסייעות שמככבות בסרטונים הינן מתעללות מורשעות. אנחנו מוצאים את עצמנו מדיון אחד לשני וכבר קשה לעקוב מרוב מעצרים והרשעות. לשמחתנו חוק החמרת הענישה של ח"כ אופיר כץ עבר בפיזור הכנסת ויש פה אמירה ברורה כי כל אחת שהורשעה בהתעללות ותקיפה של חסר ישע תשב בכלא ואנחנו מקווים שבתי המשפט יראו את החשיבות של החוק ויישמו אותו כבר בהליכים שמתנהלים".

דורית חזן, יו"ר ארגון גננות מחנכות מבית ההסתדרות הלאומית מסרה: "חובה להכין תשתית לגיל הרך, שתכשיר ותבקר את כל מחנכות הגיל הרך כדי שלא נראה עוד מקרים מזעזעים מעין אלה. כמו שזה נראה היום למקבלי ההחלטות לא באמת אכפת. לקרוא לאותן נשים גננות זו בושה וחרפה למקצוע. יש להשית עליהן את העונש המקסימלי למען יראו וייראו".

דניאל ביכלר, יור עמותת דור איתן לקידום מעמד הילד: "כל סיפור התעללות שמסתיים בהרשעה הוא משמח. בטח כשמסתובבת להן המתעללות במשך שנים ומנצלות את הסחבת המשפטית כדי לעוות את המציאות, להטיח אשמות בהורים ולעשות הכל חוץ מלקחת אחריות על מעשיהן.
אך עם זאת קשה להתעלם מכך שמקרה זה כמו מקרים רבים שמתגלים כל יום, מספר לנו סיפור עצוב וקשה על הצורך הבהול בהסדרת הגיל הרך, טיפוח ההון האנושי במסגרות תוך קיום הכשרות, ליווי שוטף ופיקוח בשטח זאת כדי למנוע ממקרים נוספים. הרשעות והחמרת ענישה זה מבורך והכרחי אך חכמת הבדיעבד לא תמנע את המקרה הבא ולצערי אנחנו עוד לא בשלב בו אף הורה יכול לבטוח ולהגיד שיילדיו נכנסים בכל בוקר למקום בטוח ומוגן. המצב הזה חייב להשתנות".