יחס הולם לאוכלוסייה המבוגרת הוא אחד המרכיבים הבסיסיים של כל חברה מתוקנת. האזרחים הוותיקים בישראל אמנם זכאים לקצבה חודשית מהמוסד לביטוח לאומי, אולם הסכום נמוך מכדי למלא את ייעודו. ראשי תנועת אומ"ץ, היו"ר פנחס פליצ'ה פלד ויו"ר המועצה הציבורית, עו"ד יצחק מינא, שיגרו פנייה לקברניטי המדינה על-מנת שיטפלו באופן בהול בסוגיה חשובה זו: "קצבת אזרח ותיק נשחקה עד עפר במהלך שני העשורים האחרונים. למרות עליית שכר המינימום והשכר הממוצע במשק, לא ניתנה התייחסות לאוכלוסיית האזרחים הוותיקים".

הדרישה לתיקון העוול נשלחה לראש הממשלה נתניהו, לשר המשפטים יריב לוין, לשר האוצר סמוטריץ', לשר הכלכלה ניר ברקת, לשר הרווחה והביטחון החברתי יעקב מרגי וכן לאישים נוספים.

יש לציין כי הפקדות האזרחים לצורך קצבת הזקנה במשך עשרות שנים הועברו ע"י המוסד לביטוח לאומי אל תקציב המדינה, באופן רציף ומבלי לפרסם מהי מטרתן של ההעברות. התוצאה: קצבת אזרח ותיק ליחיד עומדת על 1,680 ₪ בלבד. "סכום זה מהווה חרפה, זלזול ולעג לרש", כתב פלד. "רבים מבין האזרחים הוותיקים, שהקדישו את מיטב שנותיהם למדינה, עומדים בפני שוקת שבורה, זועקים – ואין שומע".

החלטת ראשי אומ"ץ לאתגר את הממשלה החדשה התקבלה לאחר פגישה עם אנשי המחאה המונה כבר עשרות אלפי אנשים ומידי יום מתפקדים לשורותיה מאות רבות התומכים בהגדלת קצבת הזקנה. ראשי המחאה – אורי פלום, יגאל גרינשטיין, גיורא חרלופסקי, עו"ד נירה סטופאי-שוורץ ועו"ד יצחק בורובוסקי. בתנועה מקווים כי השרים וראש הממשלה ייענו לפנייה ויפעלו ברוח הצדק החברתי והכלכלי.