הבקשה שהוגשה לנשיא המדינה ראובן ריבלין לחון את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט עוררה תגובות בעולם הפוליטי והציבורי, ולא השאירה אדישה גם את הגולשים ברשת. השר אורי אריאל כתב: "סולד באופן מוחלט ממעשיו הפליליים של אולמרט, אך חושב שנכון לאשר לו את בקשת החנינה". ח"כ לשעבר העיתונאי ינון מגל, תמך גם הוא בחנינה והסביר:"אני מתנגד לדרכו, למה שעשה, ולמה שתכנן לעשות. אבל הוא היה ראש ממשלה. והוא שילם מחיר יקר מאד. מגיע לנו לנהוג במידת החסד". 


העיתונאית קרן נויבך צייצה בתגובה לציוץ אחר, שהעלה את האפשרות שאולמרט ירוץ מול נתניהו בעתיד לראשות הממשלה: "אולמרט לא מפסיק לחשוב לרגע. תסריטים פוליטים שאתה ואני לא נעלה על דעתנו, הוא כבר הספיק לשכוח". פעיל השמאל אלדד יניב, שמרבה לצייץ בכל הקשור לפרשות השונות בהן נחקר בנימין נתניהו, צייץ: "חרטה מלאה-מלאה והודאה מלאה-מלאה והכרה מלאה-מלאה של אולמרט, צריכה לזכות אותו בחנינת חסד. מודה ועוזב ירוחם". 



גם בתנועה לחופש המידע צייצו בנושא: "מה הסיכוי שאולמרט יקבל חנינה? מידע שחשפנו מראה שריבלין נענה לכ-7% מבקשות החנינה. מצד שני אף פעם לא הגיעה בקשה ממישהו שהיה פעם ראש ממשלה". 



את הבקשה בשמו של אולמרט הגישו פרקליטיו עורכי הדין אלי זוהר ורם כספי. מלשכת הנשיא נמסר כי "הבקשה מטופלת מול הגורמים הרלוונטיים והועברה למשרד המשפטים לקבלת חוות דעת".

אולמרט שהורשע בעבירות של שיבוש הליכי משפט וחלקו בפרשת הולילנד בגין קבלה של 60 אלף שקלים, נידון תחילה לשש שנות מאסר אולם בית המשפט העליון קיצר את עונשו והעמיד אותו על 19 חודשים. לאחר שהורשע גם בתיק טלנסקי נידון אולמרט לעונש מאסר נוסף שחלקו המכריע ירוצה בחופף וב-15 בפברואר 2016 , שבע שנים אחרי שסיים את כהונתו כראש הממשלה נכנס לאגף 10 בכלא מעשיהו כדי לרצות 26 חודשי מאסר בפועל.

אולמרט, נכנס לאגף ששופץ במיוחד עבורו והוא נמצא תחת אבטחה של שב"ס בשל היותו ראש ממשלה לשעבר. אולמרט כבר יצא לשתי חופשות מאז החל לרצות את עונשו ובימים האחרונים כאמור הגיש בקשה לחנינה כשהוא עתיד לסיים בימים הקרובים ריצוי שני שליש מעונשו.