הכתבה הינה במסגרת שיתוף פעולה עם חברת אוביטר

מזה כ – 6 שנים מתנהל בבית המשפט המחוזי תיק שוחד לשוטר ממחלקת רישוי עסקים באיזור המרכז, כנגד מספר מעורבים.

לפי כתב האישום שיחדו הנאשמים את השוטר בכך שנתנו לו טלפונים כמתנות, קנו לשוטר כרטיסי טיסה לחול ואף נתנו לשוטר, כמתנה לבת המצווה של ביתו, מתנה בסך 15,000 ₪.

במסגרת מתן שוחד, כך לפי כתב האישום, פעל השוטר לקידום חברת השמירה של אחד הנאשמים. 

השוטר הודה והורשע בכתב האישום וריצה עונש של 20 חודשי מאסר בפועל, וגם נדרש לשלם קנס בסך 50,000 ₪.

לאחר שהשוטר סיים לרצות את עונשו, עלה להעיד מטעם התביעה במשפט של הנאשמים הנוספים, אלא שבעדותו לא הפליל כלל את הנאשמים.

כמו כן, פסל בית המשפט הודאה במשטרה של אחד הנאשמים בקביעה כי "במקרה זה יש לעמוד על רוחב הפגיעה של ההתנהלות המשטרתית הפסולה. יש לעמוד על הפגיעה שהיא מסיבה לאזרחים שאינם נמצאים שאינם נמצאים לפני בית המשפט במקרה הקונקרטי, אלא נמצאים היום, כמו בכל יום, בחדרי חקירות – פגיעה שעשויה להיות רחבה וקשה, כמו בכל מקרה של התנהלות שפוגעת בעיקר באוכלוסיות מסוימות, בפילוח גזעי או חברתי – כלכלי – בעיקר כשמדובר על מספר הפרות של זכויות הנאשם במהלך החקירה, ועל התנהלות בלתי תקינה החוזרת על עצמה שוב ושוב על אף דברי בית המשפט.".

עו"ד יעקב שקלאר, מבכירי הסנגורים בישראל, מייצג את הנאשם העיקרי, הבעלים של חברת השמירה הגדולה בתל אביב, וויתר על חקירתו של עד התביעה הראשי וטען בבית המשפט המחוזי כי אין צורך בחקירה נגדית למרות שזהו העד היחיד, מן הטעם הפשוט, כי העד כלל לא הפליל את מרשו.

בית המשפט המחוזי ייעץ לתביעה לחזור בה מכתב האישום במספר הזדמנויות, בכך שאמר "אני רוצה להגיד לך אני כבר שומעת את התיק הזה כמה ימים וכל יום אני מרגישה שאתם מתרחקים מהרשעה לא מתקרבים להרשעה וזה העדים המרכזיים שלכם" , "בתיק פלילי צריך להוכיח את מה שקרה מעל ספק סביר, כשיש לי עדים שכולם משקרים כל הזמן ועוד הפעם בכוונה רציתי לשמוע אותו וזה לא משכנע" ואף "יש פה רשלנות בתיק מה אני יכולה לעשות, אני לא יכולה להרשיע תיק כזה, אחר כך מה הוא יטען הוא יטען נו קייס כי הוא לא חקר זה השלב הבא שלא חוקרים בחקירה נגדית, מה אני אעשה, אין ראיות"

אלא שלמרות כל אלה, התביעה של מח"ש מתעקשת להמשיך ולנהל את התיק, ובגישור שהתקיים ביום 12.09.2022, המליץ בית המשפט המחוזי, הפעם מפי שופט מגשר, להגיע להסדר טיעון, במסגרתו התיק יסתיים באי הרשעה.

עו"ד שקלאר מגיב לדברים:
"דומה הדבר כי ברגע שנכנס תיק, עלוב ככל שיהיה, למסלול משפטי בבית המשפט, התביעה ממשיכה להשקיע בו משאבים אין סופיים גם כשמתברר לה שהתיק חסר סיכוי, ואינו שווה את הנייר שעליו כתוב כתב האישום.

אנו סבורים כי מדובר בתיק רשלני, כך גם התבטא בית המשפט עצמו, וכי דינו להסתיים בזיכוי ובתביעת פיצויים".

הכתבה באדיבות פורטל המשפט obiter.co.il

לביקור באתר של עו"ד יעקב שקלאר לחצו כאן

הכתבה הינה במסגרת שיתוף פעולה עם חברת אוביטר, במידה ומצאתם טעות בכתבה מוזמנים לשלוח את התיקון למייל: [email protected]  
(לצורך איתור מהיר של הכתבה, חשוב להקפיד לכלול במייל את הלינק של הכתבה).