הפרקליטות הגישה אתמול כתב אישום נגד מוחמד עליואת, המחבל בן ה-13 שפצע באורח קשה קצין צה"ל בפיגוע בעיר דוד בירושלים. הוא מואשם בין השאר בניסיון רצח מתוך מניע טרור. בהסכמת הפרקליטות הורה בית המשפט להעביר את הנער למעון שיקומי נעול בצפון בתנאים משופרים. נצ"מ בדימוס ד"ר סוזי בן ברוך שוחחה הערב (חמישי) עם פרופ' אריה אלדד ועם רוני בר און ב-103FM והתייחסה לדברים.

החזיק נשק במחסן בלי דלת: כתב אישום הוגש נגד אחיו של המחבל בן ה-13
הבחין בבני המשפחה וירה: אישום נגד המחבל שביצע את פיגוע הירי בעיר דוד

"בוא נעשה סדר - קטין בישראל זה מי שטרם מלאו לו 18 שנה. ברצף הזה, קטין בישראל מגיל לידתו עד גיל 12 לא נושא באחריות פלילית. זאת אומרת, הוא לא מסוגל לנבא את התוצאה של המעשה שהוא עושה", אמרה ד"ר בן ברוך.

"מגיל 12 עד 14 עדיין המחוקק מתייחס בסלחנות לגבי קטינים שמעורבים בכל עבירה, גם בעבירה מסוג רצח. מגיל 12 עד 14 הוא אכן קרוב מאוד לגיל האחריות הפלילית, אבל רחוק מאוד מגיל סוף הקטינות. לכן, היחס אליו הוא אחר. בגיל זה מותר לעצור אותם על כל עבירה - 12 שעות ראשונות, ואז עוד 12 שעות בנסיבות מאוד מחמירות. בשני המקרים הקטינים לא יכולים לשבת בכלא. בכלא הישראלי יושבים מגיל 14, אבל מאחר ויש כאן עבירת טרור יש כאן סייג מסוים שבית המשפט יכול לאשר אותה. מה שיקרה הוא שהם יישבו בתוך מעון חסות נוער נעול, וזה כמו בית כלא", הסבירה.

לדבריה, "סעיף 12 בחוק הנוער מציין ואומר שילדים מתחת לגיל 13 לא יוגש נגדם כתב אישום אלא אם המשטרה והפרקליטות יתייעצו עם קצינת מבחן לנוער. הם שניהם בני 13 וקצת, אם לא מתחת ל־13. לכן, עד גיל 14 קצינת מבחן לנוער צריכה לבקר אותם ולהגיש דו"ח סוציאלי. לדעתי היא תמליץ למקסם את הענישה, כאשר הענישה לגבי קטינים מתחלקת בין ענישה לבין טיפול".

לסיום אמרה: "עכשיו תראו, מדובר בקטינים בגיל ההתבגרות שכל הסביבה שלהם מאדירה טרור ומאדירה רצח של יהודים, בטח ובטח חיילים או שוטרים. הנער מחפש את זהותו ואם הזהות שלו הולכת לכיוון הזה אז זה מודל החיקוי שלו".

סייעה בעריכת הכתבה: עדן בן ארי, 103FM