התפטרות בדין מפוטר בשל נסיבות בהן לא ניתן לדרוש מעובד להמשיך בעבודתו – פיצויי פיטורין

מתי עובד שהתפטר עקב "הרעה מוחשית" בתנאי עבודה, או נסיבות הקשורות ליחסי עבודה, כך שאין אפשרות להמשיך לדרוש ממנו להמשיך בעבודתו – זכאי הוא לפיצויי פיטורים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
התפטרות בדין מפוטר בשל נסיבות בהן לא ניתן לדרוש מעובד להמשיך בעבודתו
התפטרות בדין מפוטר בשל נסיבות בהן לא ניתן לדרוש מעובד להמשיך בעבודתו | צילום: Anchalee Phanmaha gettyimages
2
גלריה

הכתבה נכתבה בשיתוף אוביטר

כאמור, אם עובד התפטר בעקבות "הרעה מוחשית" בתנאי עבודה בהתאם לשינוי בנסיבות ביחסי העבודה, כך שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד, ההתפטרות שלו תיראה כפיטורין. במקרה זה תהיה לו זכאות לפיצויי פיטורין. על המעביד להחזיק בשנת וותק אחת לפחות אצל המעסיק, באותו מקום עבודה.

עורך הדין אריק שלו
עורך הדין אריק שלו | צילום: שחר תמיר

על מנת להתקדם עם התהליך, על העובד להתריע בפני המעסיק, ואם אפשר בכתב, לגבי ההרעה המוחשית או הנסיבות בעבורן הוא טוען שהוא לא מתכוון להמשיך בתפקיד וכאמור, לתת למעסיק הזדמנות לתקן את המצב. כל עוד עשה זאת, למעסיק יש אפשרות לתקן. אם המעסיק תיקן והוא התפטר בכל מקרה, לא ייראו בהתפטרות שלו כפיטורין.

במקרה והמעסיק לא באמת יכול לתקן את מה שיש לתקן, אין צורך להתריע על המצב והעובד יכול למסור הודעה מוקדמת עבור ההתפטרות ולהמשיך עם תהליך הפיטורין ולבסוף לקבל פיצויי פיטורים בהתאם.

אם נרצה לסכם זאת בצורה מסודרת, עובד יכול להתפטר בדין מפוטר אם הוא עונה על כל 4 התנאים הבאים:

1. העובד צבר וותק של שנה לפחות אצל אותו מעסיק באותו מקום עבודה

2. העובד הוכיח הרעה מוחשת בתנאי עבודה או קיום נסיבות עבורן אין לדרוש את המשך עבודתו

3. ישנו קשר סיבתי בין ההתפטרות לבין ההרעה או הנסיבות שהעובד מדווח עליהן

4. העובד הודיע למעסיק לגבי כוונתו להתפטר ואפשר למעסיק לתקן את עניין התלונה

יש לציין, שכל מקרה יוכרע לגופו, על מנת לבדוק באם מדובר בנסיבות שאכן מצדיקות התפטרות בגין פיטורין ועל פי כן פיצויים פיטורים.

אם עובד בוחר למשוך את הסכום, חלקו או מלאו, מהביטוח הפנסיוני, וגם אם מעסיק שילם לעובד סכומים מעל אלו שהופרשו לביטוח הפנסיוני, על העובד לציין בטופס 161א, אם הוא מעוניין לקבל פטור ממס הכנסה לגבי סכומים אלו.

למידע נוסף על נושא זה וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ניתן ליצור קשר עם משרדנו, אשר מייעץ ומייצג לקוחות מעל לשני עשורים, כמו גם זכה בדירוג BDI כאחד ממשרדי עריכת הדין המומלצים.

הכתבה נכתבה בשיתוף אוביטר

תגיות:
הטרדה מינית
/
מעריב משפטי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף