את סוף השבוע האחרון העביר החייל סמל א', החשוד בהריגת המחבל מתל רומידה בבסיס נחשונים של חטיבת כפיר. ביום שישי קבע שופט הערעורים בבית הדין הצבאי בקריה כי החייל ישוחרר למעצר פתוח, המקביל למעצר בית באזרחות, בבסיס של החטיבה, רחוק מן הגדוד שלו גדוד שמשון וללא נשק. הריתוק בבסיס אפשר לחייל לפגוש את בני משפחתו שמיד לאחר הדיון נסעו לביתם, הכינו ארוחת שבת ונסעו לבקר את בנם ולאכול אתו ארוחת שישי. אביו של החייל אמר ביום שישי "אנחנו מודים לעם ישראל על התמיכה ומאמינים שהאמת תצא לאור". אחותו של החייל אמרה ביום שישי "אני יוצאת מהבית דין וסוף סוף האור שבקצה המנהרה החיוך הראשון שמתנוסס על פניי. אבל עד שאחי הקטן לא יחזור אלינו ויצא הביתה לא נחים לרגע". 



מחר צפויה הפרשה להגיע לאחד מהשיאים המשפטיים שלה כאשר שבוע וחצי לאחר האירוע תובא גופתו של המחבל למכון לרפואה משפטית באבו כביר לנתיחה. גורם משפטי אמר למעריב:  "תוצאות הנתיחה יהיו דרמטיות לכאן או לכאן". לדבריו "אם יוכרע בנתיחה כי הכדור שנורה על ידי החייל הרג את המחבל תוכל התביעה הצבאית להמשיך בקו שהיא נוקטת בו לעומת זאת אם יוכח בנתיחה כי הכדור לא הוא שהרג את המחבל, כלומר הירי של נטרול הפיגוע לפני כן היה הורג אותו ממילא, אזי התיק על הריגה מתפרק לתביעה". 
 
ביום שישי החליטו שני הצדדים, התביעה הצבאית בראשות אל"ם שרון פנחס זגגי, ועורכי דינו של החייל, אילן כ"ץ, אייל בסרגליק, כרמית שחיבר ובינימין מלכא, כי החייל ישוחרר למעצר פתוח עד יום שלישי, בזמן הזה יקבלו עורכי דינו את כל חומר החקירה וילמדו אותו, וביום שלישי יתקיים דיון נוסף בו יכריע השופט האם להחזיר את החייל למעצר בכלא צבאי או להשאירו במעצר פתוח בבסיס. גורם צבאי מסר כי "מדובר בהחלטת ביניים שאין בה כדי ללמד בהכרח על ההחלטה הסופית". 
 

התובעת הראשית, עו"ד שרון זגגי פנחס, אמרה בפתח הדיון כי "המחלוקת המרכזית היא ראייתית. אנחנו, בניגוד להחלטת בית הדין לא סבורים שהראיות הן לכאן או לכאן אלא מציגות תמונה מאוד ברורה ויש תשתית ראייתית איתנה". התובעת חשפה עדות נוספת של החיילים בשטח טרם ביצוע הירי: "שתי עדויות של חיילים בשטח מחזקות את התשתית הראייתית. אחד החיילים העיד שהחייל אמר לו "דקרו את חבר שלי וניסו להרוג אותו אז מגיע גם לו (למחבל) למות". 
עו"ד אייל בסרגליק, בא כוחו של החייל, השיב: "אנחנו בערר, ובערר נדרש נימוק משפטי שמצדיק התערבות בהחלטת בית משפט. לא קיבלנו שום טיעון משפטי שמצדיק התערבות בשיקול הדעת של בית המשפט. בית הדין ישב שעות ארוכות בשלושה דיונים וניתח כל פיסת ראייה והבהיר שהוא לא רוצה לקבל החלטה פזיזה".
 
עו"ד אילן כ"ץ, בא כוחו של החייל, הוסיף במהלך הדיון: "ייעצתי לו לא לגשת לבדיקת פוליגרף, ייעצתי לו לו להסכים לשחזור. הסכמנו בתנאי שעו"ד מטעמנו ילווה אותו בשחזור. התביעה רוצה שהוא יודה ואז יגידו שהוא משתף פעולה. לגבי העימותים  - נכון להיום החייל טוען כי הוא לא זוכר מה שהוא אמר ואין תועלת בעימות".