המועד להגשת המועמדים לוועדה לבחירת שופטים תם אתמול, ועם זאת, נדמה שהמשבר הקואליציוני סביב הסוגיה רחוק מלהיפתר. חברת הכנסת קטי שטרית שוחחה היום (חמישי) עם ניסים משעל ואריה אלדד בתוכניתם ב-103FM והגיבה לדברים.

גורמים בסביבת נתניהו: "אם לוין רוצה להתפטר, שיקום וילך"
ח"כ מהמחנה הממלכתי: "רוצים רפורמה אך משוכנעים שאפשר לעשות זאת בהסכמות"

תחילה התייחסה ח"כ שטרית לעשרת המועמדים אותם מגישה הקואליציה לוועדה לבחירת שופטים: "אני מאמינה שבסופו של דבר זה יתכנס למועמד אחד או מועמדת אחת. זה מה שיקרה בסופו של דבר. כרגע מי שמועמד או הציג את המועמדות שלו, מלבד מי שצריך להיות, אני יודעת שמדובר בהסכם קואליציוני שמי שצריך להישאר יישאר, השאר אם הם רוצים להמשיך עד הסוף בבקשה. אנחנו נקבל הוראה למי להצביע, חד משמעית".

בתגובה לאמירותיה התפלאו צמד המגישים וציינו כי הליכוד הינה מפלגה דמוקרטית. שטרית התרעמה: "אפשר לחשוב שבאופוזיציה נתנו להם לבחור. אם יש הסכם קואליציוני? לא נבצע אותו? אני לא מבינה על מה הוויכוח, אתם מדברים כאילו צנחתם מהירח. אתה מדבר על דמוקרטיה, הם נבחרו באופן דמוקרטי כל האנשים האלה".

"בליכוד, כולם הצביעו בעד ההידברות. ההידברות הזו הייתה כוח שהכריחו אותנו מפני שהלכנו עם רפורמה מסוימת, קרה מה שקרה במדינה והיו שתי אפשרויות - מלחמת אחים או שאתה מתקפל לפי מה שאתה אומר. אני לא רואה את ההתקפלות הזו", הדגישה, והוסיפה: "מה שאני יודעת שראש הממשלה רוצה מהרפורמה מספר סעיפים שיש בהם הסכמה וזה יקרה. אני יושבת בבית הנשיא וזה לא כל כך פשוט, לחלוטין לא פשוט".

באשר לעצירת שיחות ההידברות בבית הנשיא, הבהירה שטרית כי "אנחנו הגענו למצב שבו צריך למנות את הוועדה לבחירת שופטים, צריך להתכנס לפתרון. אנחנו ממשיכים לשבת, זה לא שאמרנו 'נגמרו הדיונים, ההסכמות', לא. אנחנו ממשיכים לשבת".

יריב לוין נגד גדעון סער
לסיום, כאשר נשאלה חברת הכנסת אודות למצב בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר המשפטים יריב לוין, הכריזה כי היא אינה רואה מתיחות בן הצדדים. "אני רואה רפורמה שהוצגה במלואה, את לוין עולה על הדוכן לא פעם ולא פעמיים ואומר 'אני יודע שלא נוכל להגשים את כולה, אני יודע שזה צריך לבוא בשלבים'. הוא יודע שלא הכול אפשר לממש תוך כדי".

"מה שקרה במדינתנו, הרעש הרב שהיה, יש בו גם עניין במידה מסויימת חיובי - חברי הוועדה שיבחרו, צריכים לדעת שהציבור כבר לא אדיש להרכב השופטים שיהיה בעתיד, ויצטרכו לחשוב באופן הגיוני שצריכים להיות גם שופטים ליברליים וגם שמרניים. כל מי שנמצא שם חשוף לביקורת, הביקורת הזו גם תצא מתוך הציבור. הציבור יבוא ויגיד לשופטים 'ראינו שבחרתם רק שמרניים, ליברליים', מדובר בוועדה שצריכה לבחור מגוון של שופטים", הכריזה.