נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ צפוי לחתום מחדש של צו הוויתור שמותיר את שגרירות ארצות הברית בתל אביב ולא להעבירה לירושלים, כך אמרו מספר גורמים מדיניים ודיפלומטיים בכירים ל-CNN. לפי הדיווח ברשת האמריקאית, טראמפ עדיין מעוניין להעביר השגרירות לירושלים, אך חושב שתהיה זו טעות לעשות זאת עכשיו מכיוון שהמהלך עשוי לפגע בסיכויים לשלום בין הישראלים לפלסטינים, סביבם הוא מתכנן יוזמה חדשה. לפי חוק, טראמפ צריך לחתום על ההסכם עד מחר, הראשון ביוני. 
גורם ששוחח עם ה-CNN טען כי ההחלטה עדיין לא התקבלה סופית, אך כי כל הניירת מוכנה להשארת השגרירות בתל אביב ושהעניין הוצג לאישורו של טראמפ. "העברת השגרירות היא עניין שהנשיא טראמפ תומך בו, משהו שהוא תמך בו במהלך הקמפיין ועדיין תומך בו", אמר גורם בכיר. "אם הוא יחתום על הצו השבוע, זה לא אומר שהוא חוזר בו, זה רק עניין של זמן. זו שאלה של 'מתי', לא של 'האם'". 
חתימת הצו מחר תימנע כל פעילות סביב הנושא לששת החודשים הקרובים, אז יפוג שוב תוקפו. בהתאם לחוק שקיבל הקונגרס בשנת 1995, השגרירות האמריקאית חייבת לעבור מתל אביב לירושלים, אולם הנשיא יכול לחתום על כתב ויתור שדוחה את היישום בשישה חודשים. עד כה מימשו הנשיאים שכיהנו ב-22 השנים האחרונות – ביל קלינטון, ג'ורג' בוש וברק אובמה – את זכותם לעכב את ביצוע החוק, כאשר הצו שעליו חתם אובמה פג ב-1 ביוני.

עד אמש, לא היה ברור אם גם טראמפ יחתום על צו שדוחה את היישום בשישה חודשים נוספים, ייתכן יחד עם הצהרה על כוונה עתידית להעביר את השגרירות לירושלים, או שיקבל את ההחלטה לבצע את ההעברה באופן מיידי. בתדרוך לעיתונאים ביום שלישי בערב, הודה דובר הבית הלבן, שון ספייסר, כי הנשיא עדיין לא קיבל החלטה סופית.

דונלד טראמפ בכותל בביקורו בישראל. צילום: רויטרס
במהלך קמפיין הבחירות, הצהיר טראמפ שוב ושוב כי הוא מתכוון להורות על העברת השגרירות מתל אביב לירושלים מיד עם כניסתו לבית הלבן. אולם ההצהרות ההחלטיות התמתנו אחרי שהוא קיים שיחות טלפון ומפגשים עם מנהיגי מדינות ערב, ובראשם מלך ירדן עבדאללה ונשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי, שהפצירו בו להימנע מהצעד שעלול להגביר את העוינות כלפי ארצות הברית. גם בכירים בממשל הזהירו כי העברת השגרירות עלולה לפגוע במאמצים לחדש את שיחות השלום ולסכל שיתוף פעולה אזורי מול איראן ודאע"ש.
בחודש שעבר, לקראת ביקורו של טראמפ במזרח התיכון, ציין מזכיר המדינה, רקס טילרסון, כי הנשיא עדיין שוקל אם להעביר את השגרירות מתל אביב בשל ההשלכות האפשריות על תהליך השלום והדגיש כי "הנשיא זהיר מאד כדי להבין מה תהיה ההשפעה על התהליך". מנגד, השגרירה באו"ם, ניקי היילי, הבהירה כי "השגרירות צריכה לעבור לירושלים כי אפשר לראות שכל משרדי הממשלה שלהם בירושלים".
על אף שבחוגי הימין הישראלי הביעו תקווה כי טראמפ ינצל את ביקורו בישראל, ערב יום השנה החמישים לאיחוד העיר, כדי להכריז רשמית על העברת השגרירות, בפועל לא התייחס לכך הנשיא במהלך ביקורו. במקום זאת, הוא ניצל את נאומיו על מנת לציין כי הוא חש שקיימת הזדמנות נדירה לחידוש המשא ומתן המדיני בין ישראל לבין הפלסטינים וגם להסכם שלום אזורי בין ישראל לבין מדינות ערב.
לקראת קבלת ההחלטה על מיקום השגרירות, גברו בימים האחרונים הקריאות שמפצירות בטראמפ להעביר את הנציגות לירושלים. "השגרירות האמריקאית שייכת לבירה היהודית של ירושלים", אמר ציר בית הנבחרים הדמוקרטי, אליוט אנגל, אחד מיושבי הראש של קבוצת תומכי ישראל בקונגרס שכוללת חברים משתי המפלגות.
הכומר ג'ון האגי, יו"ר ארגון "נוצרים מאוחדים למען ישראל", הוסיף כי "למדינה היהודית יש זכות לקבוע איך תהיה הבירה שלה והיא בחרה בירושלים. החלטתה של הקהילה הבינלאומית להתכופף בפני אויבי ישראל ולשמור על השגרירויות בתל אביב היא בושה".