האם מפלגת 'קדימה' נהלה מעקב אחרי ראש הממשלה בנימין נתניהו בעת מערכת הבחירות של 2009? על פי פרסום במהדורת "החדשות" החוקר הפרטי, רפי חאמי, סיפר במסגרת חקירתו במשטרה כיצד נשכר על ידי 'קדימה' על מנת לבצע מעקב אחרי היריב הפוליטי הגדול.



"זו הייתה תקופת בחירות אבל אני יכול להגיד שבאופן עקרוני היה מעקב, מבחינתי הלקוח הוא 'קדימה'. אני זוכר מפגש אחד ודאי בבית מפלגת קדימה ברחוב גיסין בפתח תקווה, אם אני לא טועה בחדר של ציפי לבני". גם מנכ"ל המפלגה באותה תקופה משה שחורי אמר דברים דומים. "הייתה פגישה בין החוקר לבין האנשים של ציפי שבה סוכם על המעקבים".



חאמי המשיך וסיפר כי "אייל ארד (מנהל הקמפיין של לבני במערכת הבחירות) פנה אליי בקשר לעבודה של תצפית במלון קראון פלאזה בתל אביב, בו שהה ביבי נתניהו. בהמשך נפגשתי עם ארד, שתי פגישות. האחת במטה הבחירות של המפלגה בתל אביב והשנייה בבית קפה בסמוך לרחוב ארלוזורוב. ארד פירט בפניי כאמור את דרישת העבודה הנ"ל ודיבר איתי גם על המחיר. דיברנו על שבוע עבודה, ההערכה שלי הייתה סך של 70-80 אלף שקלים, משהו כמו 10,000 שקלים ליום עבודה".



חאמי מדגיש כי הבין שארד אולי מזמין את העבודה, אך הוא עושה זאת בשם המפלגה. "אייל ארד הוצג כיועץ ומי שמנהל את מסע הבחירות. אני רוצה לציין שמי שטיפל ואמר מה צריך לעשות בפעולת התצפית הוא איל ארד".



על פי הפרסום חאמי נעזר בארבעה חוקרים שהתחזו לזוגות, התיישבו בלובי המלון, ותיעדו את הזוג נתניהו בפגישות עם אנשים עסקים מוכרים, תוך ניסיון להביך את מועמד הליכוד. "ביום 25.12.08 התמקמתי יחד עם עובדים שלי במלון קראון פלאז'ה בלובי המלון", סיפר חאמי. "במהלך היום ביצענו שעות תצפית ארוכות. לעיתים יצאנו לתצפית בנקודות סמוכות. למיטב זכרוני דיווחתי לאיל ארד". 



אחרי הבחירות הגיש חאמי בקשת תשלום על עבודתו. "הפעילות נערכה על ידי שלושה חוקרים מהשעה 10:00 עד 22:00, לפי 165 דולר לשעה". את התשלום על עבודה זאת הציגו במפלגה למבקר המדינה כ"הוצאות רכב".



איל ארד מסר בתגובה: "איני מכיר אדם בשם רפי חאמי, מעולם לא הזמנתי ממנו עבודה, ומעולם לא הזמנתי או הפעלתי או הייתי קשור, לחוקר פרטי במהלך מערכת בחירות, לא ב-2009 ולא בשום מערכת בחירות אחרת, ולא דיווחתי או קיבלתי מידע מחוקר פרטי. כל מי שקושר אותי לכך עושה מעשה בועז הרפז, כלומר משקר ונתלה בשמי כדי לחפות על מעשיו הנלוזים".