גופתו של ד"ר ווליאם מיד נטמנה מתחת למצבה שממוקמת כ-24 קילומטר מלונדון בחלקת קבר בעיירה הרטפורדשייר. אלא שלא המצבה שלו היא שמעניינת, אלא מה שנכתב עליה. על פי הכיתוב, הרופא הבריטי שמת אי שם באוקטובר 1652, היה רחוק רק חודשיים מחגיגת יום הולדתו ה-149.

בהקדשה על המצבה שלו נכתב: "וויליאם מיד, שמת ב-28 באוקטובר 1652, היה בן 148, 9 חודשים, 3 שבועות וארבעה ימים". אם הגיל שצוין אכן נכון, ד"ר מיד נולד בינואר 1504 ומת קצת לפני מלחמת האזרחים באנגליה. בעוד שלחיות עד גיל 148 בימינו נשמע כמו משהו בדיוני, זה היה הרבה יותר בדיוני בתקופתו - תוחלת החיים של אנשים שנולדו באירופה במאה ה-16 הייתה בין 30 ל-40 שנים, מה שהופך את הסיפור של ד"ר מיד לבלתי סביר אף יותר. עד שמגלים שלפי האגדה המקומית ד"ר מיד פיתח "סם חיים" לחיים ארוכים, יחד עם תרופות נוספות.

על פי ההערכות, אשתו הייתה זו שהקדישה לו את הכיתוב על המצבה, וזאת כדי לקדם את המכירות של "מעיין הנעורים" שהמציא, מה שמגביר עוד יותר את הספקות סביב אמיתות הסיפור. לעומת זאת, ברישומים של השלטון המקומי שנמצאו משנת 1781 נכתב על "המקרה המדהים הזה של אריכות ימים", ונטען שם ששומרי בית הקברות נאלצו לחדש את הכיתוב על המצבה לאחר שהכיתוב לא היה קריא יותר.

באתרי ההיסטוריה של הרטפורדשייר נטען שהמצבה התכסתה בצמחייה בשנים האחרונות וגם נשברה במהלך הניסיונות למקם אותה מחדש. המצבה חוברה לה מאז שוב ועומדת על כנה - אבל האם גילו של ד"ר מיד אכן מדויק? השאלה הזו תישאר בגדר תעלומה לתמיד.