טקס ההכתרה של המלך צ'ארלס השלישי ואשתו, המלכה קמילה, יתקיים ב-6 במאי במנזר וסטמינסטר שבלונדון וצפוי למשוך קהל רב מכל רחבי העולם. במקביל, המלך החדש כבר ציין כי הוא רוצה להציג את עצמו כ"מגן האמונה", לא רק של הכנסייה האנגליקנית, אלא של כל הדתות בעולם. בעקבות כך, על פי דרישתו, ההכתרה תכיר בכך שבריטניה אינה עוד מדינה נוצרית בלבד, אלא היא למעשה אומה רב-דתית, הכוללת בתוכה עמים רבים בעלי אמונות שונות.

לראשונה, בני דתות אחרות יקבלו תפקיד פעיל בטקס, במה שהיה במהלך 400 השנים האחרונות, תפקיד בלעדי של הפרוטסטנטים. במהלך התהלוכה למנזר וסטמינסטר, בבוקר ההכתרה לא יהיו רק אנשי דת אנגליקניים, אלא גם יהודים, מוסלמים, בודהיסטים, הינדים, זורואסטרים, בהאים וסיקים. בתום הטקס, יקבל המלך ברכה ממנהיגים דתיים בני דתות אחרות, וכדי לא לחלל את יום השבת, עורכי הטקס אישרו כי נציג הקהילה היהודית לא ישתמש במיקרופון, לעומת נציגי הדתות האחרות.

טקס ההלוויה של המלכה אליזבת בכנסיית ווסטמינסטר (צילום: רויטרס)
טקס ההלוויה של המלכה אליזבת בכנסיית ווסטמינסטר (צילום: רויטרס)

המחווה הזו עשויה להיראות כמעשה קטן עבור מספר אנשים, אך עבוד הממסד הבריטי מדובר בשינוי עצום. הכתרת המלך או המלכה של בריטניה, וכן הסמלים ונוהל הטקס, מוטמעים במאות שנים של חוקים ומסורות שונות. מנזר ווסמינסטר משמש כאתר ההכתרה המלכותי מאז שנת 1066. בטקס ההכתרה ישתתפו גם לראשונה בישופים, ויישמעו מזמורים לא רק בשפה האנגלית, אלא גם בוולשית, בסקוטית ואירית. מעבר לכך, ההכתרה הקרובה תישאר בבסיסה טקס נוצרי עתיק, שיימשך כשעתיים. 

מיום לידתו נשא צ'ארלס בתואר "הוד מעלתו המלכותית הנסיך צ'ארלס, נסיך אדינבורו". החל משנת 1952, עת הוכתרה אימו למלכת בריטניה, נושא הנסיך צ'ארלס בתואר "הוד מעלתו, דוכס קורנוול", וכן, בתואר הסקוטי "הוד מעלתו, דוכס רות'סיי, הרוזן מקאריק, ברון רנפרו, שליט האיים והלורד העליון והאוצר של סקוטלנד". בשנת 1958, בגיל 10, העניקה לו המלכה את התואר הנסיך מוויילס, תואר מסורתי המוענק ליורשי העצר הבריטיים מאז שנת 1301.

חתונתם של צ'ארלס ודיאנה ב-1981 (צילום: רויטרס)
חתונתם של צ'ארלס ודיאנה ב-1981 (צילום: רויטרס)

ב-29 ביולי 1981 התחתן עם דיאנה ספנסר בת ה-19 בקתדרלת סנט פול, בטקס בו נכחו 3,500 מוזמנים. לאחר הנישואים קיבלה דיאנה את התואר "הנסיכה מוויילס". לזוג נולדו שני ילדים: הנסיך ויליאם, שייכנס לתפקיד המלך, והנסיך הארי, הנמצא בתור לכתר אחרי ילדיו של ויליאם. כאמור, הנישואים בין השניים לא צלחו, ככל הנראה בשל יחסיו של צ'ארלס עם אהובתו קמילה פרקר בולס, והם התגרשו לאחר כ-15 שנים. בריאיון שנתן לטלוויזיה הבריטית אמר כי עשה כל שביכולתו על מנת שהנישואים עם דיאנה יצליחו, אך לצערו זה לא עלה בידו. 

ב-9 באפריל 2005 התחתן צ'ארלס בשנית עם קמילה פרקר בולס בטירת וינדזור. החתונה נערכה בטקס אזרחי, משום שלפי חוקי הכנסייה האנגליקנית, מי שהתגרש אינו רשאי להינשא שוב בטקס דתי. המלכה לא השתתפה בטקס, אולם בירכה את בני הזוג אחריו. השניים קיבלו גם את ברכתו של הארכיבישוף של קנטרברי.

לאחר נישואיה לצ'ארלס נקראת קמילה פרקר "הוד מעלתה המלכותית, דוכסית קורנוול, והיא בוחרת שלא להשתמש בתואר נסיכת ויילס, כדי לא לפגוע בזכרה של דיאנה, הנסיכה מוויילס, המזוהה בציבור כ"נסיכת ויילס". התואר דוכסית קורנוול יהיה תקף רק באנגליה ובוויילס. בסקוטלנד נקראת קמילה פרקר בולס - "הוד מעלתה המלכותית, הדוכסית מרות'סיי".