עימות חמוץ מתוק: כעס באיטליה לאחר שהשרה לאיכות הסביבה של צרפת, סגולן רויאל, קראה להפסיק את השימוש בשוקולד נוטלה הפופולרי של חברת פררו מכיוון שהוא פוגע בסביבה עקב השימוש בשמן דקלים.

בראיון לרשת קאנאל פלוס, אמרה רויאל כי מוצרים המבוססים על שמן דקלים, כמו השוקולד הידוע, תורמים לפגיעה ביערות ולכן יש ללחוץ עליהם לבצע שימוש ברכיבים חלופיים. ״עלינו לשתול מחדש עצים רבים בגלל הפגיעה ביערות, שמובילה להתחממות העולמית״, אמרה השרה והדגישה כי ״בין היתר, עלינו להפסיק לאכול נוטלה בגלל שזה נעשה משמן דקלים״.
בחברת פררו טענו בתגובה כי הם מחויבים להשתמש בשמן דקלים באופן אחראי וכי הם בודקים היטב שאין פגיעה בסביבה. השר האיטלקי לאיכות סביבה שוקולד נוטלה. עימות חמוץ מתוק

לוקה גאלטי היה בוטה אף יותר וקרא לרויאל ״לעזוב בשקט את המוצרים האיטלקיים״. הסוגיה צפויה לעלות גם בפגישתם של ראש הממשלה האיטלקי מטאו רנצי והנשיא הצרפתי פרנסואה הולנד באקספו במילאנו ביום ראשון.