נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, לא מתכוון לתת לקים ג'ונג און להמשיך בהתגרויות שלו נגד וושינגטון והמערב כולו. הנשיא אמר היום (שני) לחברי הקבינט שלו כי הוא "יטפל בקוריאה הצפונית". הדברים באים לאחר שיגור הטיל הבליסטי הבין-יבשתי ביום שישי. בתוך כך, ג'ון קלי הושבע לראש הסגל בבית הלבן, מינוי שעליו אמר מנהיג העולם החופשי: "אני בטוח שהוא יעשה עבודה נהדרת".



הבוקר שוחח טראמפ עם ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, והשניים הסכימו על הצורך בפעולה נוספת לגבי קוריאה הצפונית. אבה אמר כי "הקהילה הבינלאומית, כולל רוסיה וסין, חייבת לקחת זאת ברצינות ולהגדיל את הלחץ". הוא הוסיף כי ארה"ב ויפן ינקטו בצעדים נוספים אך לא מסר פרטים. 

ניסוי בטיל בליסטי של קוריאה הצפונית


בהצהרה של הבית הלבן, שהגיעה לאחר שיחת הטלפון, נאמר כי שני המנהיגים "הסכימו שקוריאה הצפונית מהווה איום ישיר חמור וגובר על ארה"ב, יפן, קוריאה הדרומית ומדינות נוספות קרובות ורחוקות". היא הוסיפה כי הנשיא טראמפ הדגיש מחדש את המחויבות להגן על יפן ודרום קוריאה "תוך עשיית שימוש במכלול היכולות של ארה"ב".



טראמפ בישיבת הקבינט. צילום: רויטרס
טראמפ בישיבת הקבינט. צילום: רויטרס



השיחה בין שני המנהיגים באה שעות לאחר ששגרירת ארה"ב באו"ם, ניקי היילי, קראה לארץ השמש העולה לעשות יותר מול פיונגיאנג. "כל החלטה של מועצת הביטחון שלא מגדילה באופן משמעותי את הלחץ הבינלאומי על קוריאה הצפונית היא חסרת ערך", אמרה היילי והוסיפה כי גם יפן ודרום קוריאה צריכות לעשות יותר. לדבריה, וושינגטון "סיימה עם הדיבורים על קוריאה הצפונית". 


עם זאת, את עיקר הביקורת הפנתה היילי כלפי סין, שלדבריה, חייבת להחליט אם לתמוך בסנקציות חריפות יותר של האו"ם כנגד קוריאה הצפונית בעקבות שיגור הטיל - השיגור השני שערכה הדיקטטורה המבודדת החודש. 

קוריאה הצפונית הודיעה בשבת כי ערכה ניסוי נוסף של טיל בליסטי בין-יבשתי שהוכיח את יכולתה לפגוע באדמת ארה"ב. השיגור הוביל לתגובה חריפה מצד טראמפ וגינוי מצד סין. עם זאת, בייג'ינג הגיבה גם לביקורת של הממשל נגדה ואמרה כי "הבעיה לא החלה בסין וכי כל הצדדים  צריכים לפעול למען פתרון".