שליחו של הנשיא טראמפ למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלט, התייחס הערב (חמישי) להעברת השליטה על המעברים ברצועת עזה לידי הרשות הפלסטינית, זאת כחלק מהסכם הפיוס הפלסטיני. "ארצות הברית מברכת על היערכות הרשות הפלסטינית במעברי ארז, כרם שלום ורפיח בעזה. ארצות הברית מאמינה כי חיוני שהרשות הפלסטינית תישא באחריות מלאה לעזה", מסר גרינבלט.



"ארצות הברית תעקוב אחר ההתפתחויות ברצועת עזה תוך שיתוף פעולה הדוק עם הרשות הפלסטינית, ישראל ותורמים בינלאומיים כדי לנסות ולשפר את המצב ההומניטארי בעזה", הוסיף, "כפי שהבהרנו בעבר, על כל ממשלה פלסטינית להתחייב באופן חד-משמעי ומפורש לאי-אלימות, להכיר במדינת ישראל, לקבל הסכמים וחובות קודמים בין הצדדים - כולל פירוק טרוריסטים מנשקם - ולהתחייב לפתרון מוסכם. אם החמאס ימלא תפקיד כלשהו בממשלה הפלסטינית, עליו לקבל את הדרישות הבסיסיות הללו".



לפני כשבוע התלווה גרינבלט לחתנו של נשיא ארה"ב ג'ארד קושנר שנסע לסעודיה ביום רביעי לפני כשבוע, ביקורו השלישי השנה במדינה, ביקור עליו לא דיווח הבית הלבן בעת שהתרחש. קושנר לווה במהלך הביקור גם על ידי היועצת לביטחון לאומי, דינה פאוול. גרינבלט המשיך מסעודיה לעמאן ומשם לירדן, קהיר, רמאללה ולבסוף הגיע אתמול לירושלים. קושנר סיים את מסעו וחזר לארה"ב במהלך שבת בערב.



ביקורו של קושנר התבצע בנפרד מנסיעתו של שר האוצר, סטיבן מנוצ'ין שהגיע בראש משלחת לריאד על מנת לדון במאבק בטרור. מהבית הלבן נמסר כי המסע היה חלק מהאסטרטגיה ליצור קשרים עם מנהיגים ערבים שיכולים למלא תפקיד בקידום השלום במזרח התיכון. "ג'ארד תמיד דוחף ומנסה לפתור את הסכסוך הישראלי פלסטיני", אמר לאתר 'פוליטיקו' טום בארק, ידיד ותיק של הנשיא טראמפ. "המפתח לפתרון הסכסוך הוא מצרים והמפתח למצרים הן אבו דאבי וסעודיה", הוסיף.



בבית הלבן לא פירטו עם מי נפגש קושנר בסעודיה, אבל ידוע שהוא מטפח קשרים עם נסיך הכתר, מוחמד בן סלמאן, שכמו קושנר נמצא גם הוא בשנות השלושים לחייו. "היועץ הבכיר לנשיא, סגן היועץ לביטחון לאומי לאסטרטגיה, והנציג המיוחד למשא ומתן חזרו לאחרונה מסעודיה", נאמר בהודעה הרשמית של הבית הלבן, "היועץ הבכיר (קושנר) נמצא בקשר מתמיד גם עם גורמים ישראלים, הרשות הפלסטינית, מצרים, איחוד האמירויות הערביות, ירדן וסעודיה".

 
עוד נאמר בהודעה כי "בעוד שלשיחות אזוריות אלה יש תפקיד חשוב, הנשיא שב ואומר כי השלום בין הישראלים לפלסטינים יכול להיות רק במשא ומתן בין שני הצדדים וכי ארצות הברית תמשיך לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם הצדדים כדי להתקדם לעבר מטרה זו".