המתכון:

50 מ"ל ברבן,
עוד 40 מ"ל מיץ לימון סחוט
30 מ"ל מי סוכר
לשקשק עם גבעול רוזמרין וקרח
למזוג תוך כדי סינון לכוס עם קרח ולקשט עם גבעול רוזמרין.

הידעתם?
רוזמרין הוא צמח הנוי הנפוץ בישראל.
במלחמת העולם השנייה נהגו לתלות ענפי רוזמרין בבתי חולים לחיטוי.
בימי הביניים, הניחו רוזמרין בין המצעים להרחיק רוחות וחלומות רעים.
ענפי רוזמרין ירחיקו מהמטבח שלכם נמלים ומזיקים ושמן רוזמרין ירחיק מהראש שלכם כינים.
באוכל הוא הולך נהדר בתבשילי בשר, גבינות ואפילו בקינוחים.

צילום יונתן הררי, הכינו קוקטייל ברבן סאוור ורוזמריןצילום יונתן הררי, הכינו קוקטייל ברבן סאוור ורוזמרין