ממשלת ארצות הברית הודיעה היום (רביעי) כי איסמעיל הנייה, מנהיג חמאס ברצועת עזה, יוכנס לרשימת הטרור שלה. "ארצות הברית היא המדינה הראשונה מחוץ לישראל שעושה את זה", אמר הנציג מהמטה ללוחמה בטרור האמריקאי בשיחה עם "ג'רוזלם פוסט". הוא הסביר: "הנייה היה מעורב במשך שנים רבות בפעולות שכוונו נגד ישראל, וארצות הברית לא שוללת כל ניסיון של הארגון, לחזור ולבצע פעולות כאלה". הוא ציין כי "אנחנו מודעים לזה שחמאס הוא ארגון טרור, המחויב לחיסולה של מדינת ישראל".

שרת התרבות מירי רגב התייחסה להחלטה ואמרה כי "מדיניותה של ארה״ב 'אפס סובלנות לטרור' קיבלה משמעות היום עם ההכרזה על הנייה כטרוריסט. מי שעוסק בטרור, נושם טרור וחי טרור הוא טרוריסט. ישות הטרור בעזה מבזבזת את עתידם של תושבי עזה מטביעה אותה במנהרות מוות ללא עתיד וללא תקווה. יש לברך על ההחלטה החשובה של ארה"ב שמובילה קו ישיר ולא מתרפס מול הטרור".

בארגון הטרור הגיבו להחלטה האמריקאית ואמרו כי "מדובר בניסיון כושל להפעיל לחץ על ההתנגדות, שלא ימנע מאתנו את דבקותנו לסילוק הכיבוש".

ההצהרה מגיעה כחודשיים לאחר הכרזת טראמפ על כך שהוא מכיר בירושלים כבירת ישראל. כזכור, בדצמבר האחרון נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע בנאום מיוחד שנשא בבית הלבן כי מדינתו מכירה בירושלים כבירת ישראל, כשאמר: "הגיעה העת, החלטתי להכיר בירושלים כבירת ישראל". מלבד זאת, הוא הצהיר כי "הוריתי להתחיל בהכנות להעברת שגרירות ארה"ב לירושלים, ואף טען כי "אמריקה תומכת בפתרון שתי המדינות אם שני הצדדים יסכימו לכך". ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בתגובה כי "זהו יום היסטורי ואבן דרך חשובה בתולדות העיר". 

"ההודעה שלי מסמנת את הגישה החדשה לסכסוך בין ישראל לפלסטינים", קבע טראמפ בפתח דבריו, והוסיף: "במשך יותר מ-20 שנה כל נשיא אמריקאי סירב להעביר את השגרירות האמריקאית לירושלים או להכיר בירושלים כבירת ישראל. הנשיאים הנפיקו את הוויתורים תחת האמונה שעיכוב ההחלטה יביא לשלום. לאחר יותר משני עשורים של וויתורים איננו קרובים יותר לשלום בר קיימא בין ישראל לפלסטינים. זו תהיה טעות לחשוב שחזרה על אותה נוסחה תביא לתוצאות אחרות. לכן, הגיעה העת, והחלטתי להכיר בירושלים כבירת ישראל".  

לדבריו, "זה האינטרס האמריקאי. מדובר בצעד שהיה צריך להיעשות מזמן. ישראל היא אומה ריבונית ויש לה זכות לקבוע את בירתה. ההבנה בעובדה הזו היא חשובה להשגת השלום. לפני 70 שנה אמריקה הכירה בישראל, ומאז ישראל קבעה את בירתה כירושלים. היום ירושלים היא מושבה של הממשלה הישראלית, היא הבית של הפרלמנט הישראלי ובית המשפט הישראלי. זה מקום משכנו של הנשיא וראש הממשלה. במשך עשורים נשיאים שביקרו בארה"ב נפגשו עם מקביליהם בירושלים, כפי שאני עשיתי מוקדם יותר השנה. ירושלים היא לא רק ביתה של כל בני הדתות, שלושת הדתות, אלא ביתו של העם היהודי".