המשנה לראש הממשלה ושר הפנים סילבן שלום הודיע הערב (ראשון) כי הוא פורש מהחיים הפוליטיים. בהודעה שמסר אמר: "כ-23 שנים אני משרת במסירות ובאמונה את הציבור כח"כ וכשר במשרדים שונים מתוך תחושת שליחות ורצון לקדם מטרות חברתיות וציבוריות חשובות ביותר. קצתי בדרך הייסורים שהייתה מנת חלקי ומנת חלקה של משפחתי, רעייתי,ילדיי ואימי המבוגרת. משפחתי תומכת בי באופן מלא, אך אין כל הצדקה למחיר הנדרש ממנה. בנסיבות אלה החלטתי לפרוש מתפקידיי כשר וחבר כנסת".



במקומו של שלום יכנס ח"כ אמיר אוחנה, נציגו הראשון בכנסת של "גאווה בליכוד", תא הלהט"ב של הליכוד. המשמעות של פרישתו של שלום היא שתיק הפנים יעבור גם הוא לראש הממשלה. פרט לתיק הפנים ראש הממשלה נתניהו מתפקד בפועל גם כשר החוץ, שר התקשורת, השר לשיתוף פעולה אזורי ושר הכלכלה. 

למרות הפרישה: המשטרה תחדש הבדיקה

לשכת היועץ המשפטי לממשלה ערכה הערב התייעצות בעקבות הפרסומים השונים הנוגעים לשר סילבן שלום, בהשתתפות פרקליט המדינה וראש אגף החקירות והמודיעין במשטרת ישראל, ואנשי צוותם. בהתייעצות סקר ראש האגף לחקירות ומודיעין את דרכי הפעולה האפשריות לבירור הדברים ובסיום הדיון החליט היועץ המשפטי לממשלה על פי המלצת פרקליט המדינה, להנחות את המשטרה לחדש את הבדיקה שקוימה בזמנו של הטענות והמידעים שפורסמו. פרקליטות מחוז ת"א תלווה את מהלכי הבדיקה.



כזכור, הפרשה עלתה שוב לכותרת ביום רביעי, ונחשפה לראשונה ב"הארץ", שם פורסם כי עובדת לשעבר בלשכתו של השר העלתה האשמות לפיהן היא סבלה לכאורה ממסכת הטרדות ונגיעות שנמשכה למעלה משנה. לטענתה, הפרטים הובאו לידי המשטרה אך היא סירבה להגיש תלונה. עוד פורסם כי המשטרה והמשרד של היועץ המשפטי לממשלה פנו אל העובדת לשעבר וביקשו ממנה מספר פעמים להעיד.



מאז העלייה לכותרות של הפרשה, נאספו ברשתות התקשורת השונות כ-13 עדויות של נשים, הטענו כי במהלך עבודתן מול סילבן, הוא ביצע בהן עבירות מין.



כבר ביום רביעי פנו חברות כנסת מפלגת מרצ ו"ר ליועץ המשפטי לממשלה עו"ד יהודה וינשטיין, בבקשה כי יורה למשטרה לחקור שלום לאור ההאשמות והעדויות בתקשורת, שהעלו חשד להטרדה מינית של עובדות הכפופות לו. בפנייתן כתבו חברות הכנסת: "מהפרסומים בתקשורת עולה תמונה מדאיגה וחמורה של הטרדות חוזרות ונשנות הכוללות כפייה פיזית של מגע מיני וניצול חמור של מרות הנמשכות לאורך זמן, כאשר מדובר ביותר מנפגעת אחת". עוד כתבו כי "על פי החוק חקירה שכזו מתחייבת גם בהיעדר תלונה וזאת כאשר עולה חשד לביצוע עבירה, קל וחומר כאשר מדובר בשר בממשלה. נבחר ציבור אינו יכול להתבצר בשתיקה או להסתפק בהכחשה סתמית בתקשורת וחייב מוסרית במתן דין וחשבון ובמסירת גרסתו ותגובתו להאשמות במשטרה".