עיריות לוחצות על משרד הבריאות להקדים את תאריך פתיחת המסעדות

מנכ"ל איגוד המסעדות, בתי הקפה והברים, שי ברמן, מתח ב"איפה הכסף" ביקורת על התנהלות הממשלה: "נתניהו לא הסכים להקדים את פתיחת המסעדות לפני ה-14 ביוני"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FMמשה כהן צילום: מעריב אונליין
מסעדה
מסעדה | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

גובר הלחץ הציבורי על משרד הבריאות לאפשר את הקדמת פתיחת בתי הקפה והמסעדות לישיבת לקוחות כבר לימים הקרובים. זאת, לנוכח שיעורי התחלואה הנמוכים בקורונה. בעלי בתי קפה, מסעדות וברים הציגו מתווה לפתיח עסקיהם לישיבה, הכולל שמירת ריחוק של כשני מטרים בין השולחנות, תפריטים חד פעמיים וכללי היגיינה קפדניים.

בעיריות תל אביב ורמת גן הודיעו על נכונות לאפשר הרחבת הצבת השולחנות והכיסאות בשטחים הציבוריים על מנת לאפשר את שמירת המרחק ולצמצם את ההפסדים הכספיים של בתי הקפה, המסעדות והברים. ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג-איכר פנתה היום בדחיפות לראש הממשלה בנימין נתניהו, בבקשה להחזיר לפעילות מלאה עת המסעדות ובתי הקפה בעיר בהתאם הנחיות משרד הבריאות.

פיירברג-איכר ציינה, כי לאחר מאמצים רבים, הפכה נתניה לעיר קייט, נופש ותיירות המארחת מידי שנה בתקופה זו אלפי תיירים במלונות היוקרה שקמו בעיר ומטיילים באתרי העיר. "לאור התשתית האיכותית שהקימה העירייה, התפתחו בשנים האחרונות עשרות מקומות בילוי, הסעדה ובתי קפה לאורך ציר המדרחוב, הטיילת והכיכר, לצד פיתוח אזורי התעשייה בהם מרכזי תרבות ובילוי", היא ציינה בפנייתה לנתניהו והזהירה: "לאור משבר הקורונה, כל התעשייה המפוארת הזו נמצאת על סף קריסה. דווקא כיום, כאשר התיירות הנכנסת כמעט שאינה קיימת, יש ציפייה להמשך פעילות באמצעות תיירות הפנים והמבקרים בעיר וקיימת חשיבות רבה לפתיחת המסעדות ובתי הקפה מיידית".

"אנחנו רואים את מה שקורה, בעיקר בסוף השבוע האחרון, בחופים ובשווקים ובכיכרות, ואנחנו מרגישים שאנחנו חיים באיזשהו תיאטרון אבסורד. אנחנו רואים את הלקוחות שלנו לוקחים אוכל מאיתנו, ומצטופפים באיזה כיכר אחד על השני, או יושבים על איזה שהוא ספסל עירוני שפזור ברחוב, ואצלנו שאפשר לרווח ולפקח ולנקות - זה אסור. זה נראה לנו פשוט הזייה".

"לכן, אני חושב שהידיעות האלו בעיתונות הן קצת נמהרות. אני לא יודע מי הפיץ אותן. אמרת שר הכלכלה היוצא, יכול מאוד להיות ששר הכלכלה היוצא. אבל אנחנו בהחלט חושבים שהדבר הזה מתקדם. אנחנו מתקדמים לעבר פתיחה. אנחנו מאוד מקווים שעד 31 במאי, העסקים שלנו ייפתחו. ב-31 במאי נגמרת תקופת החל"ת של העובדים הצעירים עד גיל 28, המשמעות היא שאם לא נפתח את העסקים עד אז, אנחנו נצטרך לפטר אותם".

תגיות:
מסעדות
/
מסעדנות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף