שר הבריאות אריה דרעי הורה הבוקר (שישי) כי אזרחים זרים יוכלו לעלות על טיסה מסין לישראל רק בכפוף לבדיקת קורונה שלילית. בנוסף, דרעי הנחה את הדרג המקצועי במשרד לפעול להקמת נקודת דיגום וולונטרית בנתב"ג לאזרחים זרים וישראלים השבים מסין.

המהלך הגיע לאחר דיון עם הנהלת משרד הבריאות, שבו התעדכן השר על תמונת המצב והתחלואה בסין, בעקבות הדיווחים על התפרצות מגפת הקורונה בדרום המדינה. כמו כן, בדיון שבו השתתפו מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש, מנכ"ל משרד הבריאות המיועד משה בר סימן טוב, פרויקטור הקורונה פרופ' סלמן זרקא, ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי-פרייס ובכירים נוספים, קיבל השר דרעי את המלצות הדרג המקצועי והורה להמשיך ולעקוב אחר נתוני התחלואה. משרד הבריאות ממליץ לאזרחים ישראלים להימנע מהגעה לסין שלא לצורך חיוני.

מחלקת הקורונה בבית החולים זיו (צילום: דוד כהן)
מחלקת הקורונה בבית החולים זיו (צילום: דוד כהן)

ההחלטה מגיעה לאחר שגם בארה"ב החליטו להטיל מגבלות על כניסת זרים מסין. בגרדיאן הבריטי דווח כי הרשויות בארה"ב עשויות לדגום מי שופכין ממטוסים המגיעים למדינה בטיסות בינלאומיות על מנת לעקוב אחר התפשטותם של וריאנטים חדשים של נגיף הקורונה, זאת, על רקע ההצרה של הנשיא האמריקאי, ג'ו ביידן, כי מדינתו תטיל הגבלות חדשות ובדיקות קורונה לכל הנוסעים הנכנסים המגיעים מסין, הונג קונג ומקאו.

ההצעה לבדיקת מי השופכין התקבלה על ידי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) על מנת לספק תהליך טוב יותר למעקב אחר הנגיף ולהאט את כניסתו לארה"ב. על פי מומחים אמריקאים למחלות זיהומיות, זו היא דרך עדיפה על פני הגבלות כניסה חדשות למדינה. עם זאת, סוכנות הבריאות של האיחוד האירופי הודיעהאמש כי היא מאמינה שהפעלת בדיקות חובה לנכנסים מסין היא כרגע "בלתי מוצדקת", והצביעה על "חסינות גבוהה בקרב האוכלוסייה באירופה". 

בתוך כך, מומחי בריאות בבריטניה מעריכים כי כ-9,000 בני אדם בסין מתים מדי יום בעקבות נגיף הקורונה. מקרי המוות המצטברים בסין הגיעו מאז תחילת חודש דצמבר ככל הנראה למאה אלף, כאשר מספר הנדבקים בנגיף הגיע ל-18.6 מיליון. עוד הוסיפו המומחים הבריטים כי על פי הערכות, מספר הנדבקים היומי בסין יגיע ב-13 בינואר ל-3.7 מיליון. כמו כן, המומחים מאמינים כי מספר מקרי המוות יגיע לשיאו ב-23 בינואר עם 25 אלף מתים ביממה.