זו השנה השנייה שבה יום החמין הישראלי מצויין בסופהשבוע הראשון של חודש ינואר. המון גרסאות קיימות לתבשיל הקדירה המזוהה ביותר עם המטבח היהודי. רכיביו של החמין משתנים לפי מטבחי העדות השונים, אך בדרך כלל הוא מכיל בשר בקר, תפוחי אדמה, קטניות כמו חומוס ושעועית, חיטה, גריסים וביצים קשות. לאחר שעות רבות של בישול, הופך צבעו לחום כהה, רכיביו מקבלים גוון אחיד ובבוקר יום שבת הניחוחות הנהדרים ממלאים את הבית.

לחמין יש גם יתרונות בריאותיים ותזונתיים: שילוב נכון של חלבון, פחמימות, סיבים תזונתיים וערכים גבוהים של ויטמינים ומינרלים, הודות לקטניות הרבות שבו. בקיצור, מנה מגוונת, מאוזנת, משביעה וטעימה בקערה אחת. המתכון שלפניכם הוא לאחד מסוגי החמין הפופולאריים במטבח הישראלי, היישר מהמטבח המרוקאי - הסחינה. על מנת לקצר תהליכים ולהפוך אותו לקל יותר להכנה, דילגנו על השריית הקטניות למשך לילה שלם, והשתמשנו בקופסאות קטניות של "טעם הטבע". 

כל הטוב שבחמין: הארוחה החורפית המושלמת

חמין מרוקאי ''סחינה'' (צילום: אינג אימג')
חמין מרוקאי ''סחינה'' (צילום: אינג אימג')

"סחינה" חמין מרוקאי

מצרכים:
4 כפות שמן זית
500 גרם בשר אונטריב חתוך לקוביות
3 כרעי עוף
3 עצמות מח
8 תפוחי אדמה קטנים קלופים
2 קופסאות גרגרי חומוס טעם הטבע
1 קופסת שעועית חומה טעם הטבע
1 ראש שום
3 כפות סילאן
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 עלי דפנה
8 ביצים 

לחיטה:
2 כוסות חיטה
1/2 כפית ראס אל חנות
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר וצורבים את קוביות הבשר עד להזהבה מכל הצדדים. מוציאים ושומרים בצד.
2. באותו סיר צורבים את ירכי העוף, עד הזהבה, ושומרים בצד.
3. חוזרים על הפעולה גם עם העצמות.
4. מכינים ציר שישמש כמי הבישול ושופכים לסיר ליטר מים, מתבלים בכל התבלינים ומביאים לרתיחה, מוציאים ושומרים בצד.
5. מתבלים את החיטה במלח, שמן וראס אל חנות, מניחים בשקית קוקי, סוגרים אותה באופן מהודק ומנקבים אותה במזלג מכל הכיוונים.

מסדרים את הסיר: 
6. בתחתית הסיר מניחים את העוף, הבשר והעצמות במרכז הסיר ומסביב את תפוחי האדמה.
7. יוצקים מעל את הסילאן ומניחים את ראש השום בשלמותו ואת שקית הקוקי.
8. שופכים מעל את גרגרי החומוס והשעועית עם הנוזל שבתוך הקופסא.
9. מסדרים מסביב את הביצים. מכסים בנוזל הבישול ובעוד מים עד כדי כיסוי.
10. מביאים לרתיחה ומעבירים לפלטת שבת או לתנור בחום של 100 מעלות. החמין מתבשל לאיטו בחום נמוך. 
11. מבשלים על הפלטה או אופים בתנור למשך לילה שלם (12-14) שעות. במהלך הבישול או האפייה מומלץ לבדוק מדי פעם אם צריך להוסיף לסיר נוזלים.