עוגת גבינה קרה ותותים

רגע לפני יום התות הבינלאומי: הכל על הטאלנט החושני והמתוק של החורף

מקסימום מתיקות במינימום קלוריות: היתרונות התזונתיים של התותים

לתחתית הקראנץ׳: 
1/3 כוס + כף ( 80 גרם) מחית פרלינה או ממרח נוטלה
30 גרם שוקולד חלב
2 כפות (20 גרם) שקדים פרוסים קלויים
2/3 כוס (70 גרם) פירורי עוגיות שנטחנו במעבד מזון

למלית גבינה: 
1 + 1/2 מיכל (375 גרם) גבינה לבנה 5% 
1 מיכל (250 גרם) גבינת שמנת מומלץ 16% 
1 + 2/3 כוסות (200 גרם) אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל או תמצית וניל
2 שקיות ג'לטין:  9 גרם למלית הגבינה ו-4 גרם לציפוי
1 + 1/2 מיכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% 

לציפוי וקישוט: 
1 + 1/4 כוסות (125 גרם) תותים
4 כפות (40 גרם) סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת
תותים, פירות אדומים טריים ופרחים אכילים

אמאלה איזה יפה. עוגת גבינה ותותים של חן כהן  (צילום: אסף קרלה)
אמאלה איזה יפה. עוגת גבינה ותותים של חן כהן (צילום: אסף קרלה)

אופן ההכנה: 
1. המתכון ללתבנית קפיצית או רינג בקוטר 18-20 ס"מ. להכנת הקראנץ׳: מערבבים את כל המרכיבים מלבד השקדים ופירורי העוגיות ומחממים בפולסים של 30 שניות במיקרוגל עד שמתקבל ממרח אחיד. מוסיפים שקדים ופירורים ומערבבים בעדינות. 

2. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בנייר אפייה. לתוצאות חלקות יותר בדפנות, מומלץ להניח על הדפנות שקף (לחילופין מחלצים בעזרת סכין חדה בסוף התהליך). 

3. יוצקים את שכבת הקרנץ׳ לתחתית התבנית ומורחים באופן אחיד. מעבירים למקפיא ל-10 דקות לפחות. 

4. למלית: בקערה קטנה מערבבים 9 גרם ג'לטין עם רבע כוס מים ומניחים ל-5 דקות שהמים יספגו בג'לטין. 

5. בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת לקצפת יציבה על מהירות גבוהה 2-3 דקות.

6. בקערה נוספת מערבבים גבינות, סוכר ווניל. מחממים את הג'לטין כחצי דקה במיקרוגל או עד שהופך לנוזלי וללא גושים. מוסיפים אותו תוך כדי הקצפה ידנית לתערובת הגבינות.

7. מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינות עד שמתקבל מוס חלק. יוצקים את המוס על תחתית הקראנץ׳ בתבנית. מחזירים למקפיא לשעה לפחות או עד להכנת הציפוי. 

8. לציפוי: מערבבים את הג'לטין שנותר בשקית עם 3 כפות מים קרים. מניחים בצד ל-5 דקות. 

9. בסיר קטן מחממים יחד את מרכיבי הציפוי מלבד השמנת ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש. מעבירים לבלנדר או בלנדר מוט. מחממים את הג'לטין כחצי דקה במיקרוגל או עד שהוא נוזלי וללא גושים. מוסיפים את הג'לטין לתערובות התותים וטוחנים יחד בבלנדר. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים. יוצקים על העוגה באופן אחיד ומחזירים למקפיא לחצי שעה לפחות. 

10. משחררים את העוגה מהתבנית ומגישים בעיטור פירות, פרחים אכילים וכמובן תותים!

חן כהן הקונדיטור הראשי של davo pro (צילום: אסף קרלה)
חן כהן הקונדיטור הראשי של davo pro (צילום: אסף קרלה)