בואו נדבר תכל׳ס, מי לא אוהב עוגת סברינה? עוגת טורט עסיסית, רטובה ומתוקה כשמעליה שילוב של תותים וקצפת - חגיגת טעמים שאין דומה לה. על פניו עוגה קלאסית ופשוטה, אבל נוכח שילוב הצבעים והטעמים העדין הופך אותה לחגיגית ומרשימה. בכל שנה לקראת סוף חודש אוקטובר, ביום ההולדת של אבא שלי, אמא הכינה את העוגה הזו. העוגה המושלמת לצד כוס תה בשישי בבוקר והמושלמת יותר ליד הקפה בבוקר. עוגה שמסמלת עבורי תקופה ספציפית בשנה ואיך לא? העוגה שמקבלת את החורף בברכה.

מרכיבים:
לטורט:
1.5 כוסות סוכר
2 ביצים
1 אבקת אפייה
כוס גדושה קמח
1 גביע יוגורט
לסירופ:
1 כוס מים 
1/2 כוס סוכר
חצי בקבוק סירופ רום
לשכבת הקרם:
3 כפות ריבת תות
2 מיכלים שמנת מתוקה
3 כפות סוכר

@lielazur55

♬ קופידון (טיקטוק) - אגם בוחבוט

אופן ההכנה:
1. נחמם תנור לחום של 180 מעלות.
2. נקפציף ביצים וסוכר לתערובת אוורירית.
3. נוסיף קמח, אבקת אפיה ויוגורט ונערבב עד איחוד.
4. נשמן תבנית עגולה או מלבנית ונעביר את התערובת לתבנית.
5. נאפה במשך 25-30 דקות, עד שהעוגה משחימה. 
6. בזמן שהעוגה שלנו בתנור, נרתיח בסיר מים וסוכר עד המסה מלאה של הסוכר.
7. לאחר שציננו את מי הסוכר, נוסיף חצי בקבוק רום. 
8. נוציא את העוגה מהתנור ונרטיב אותה בעזרת כף עם הסירופ שהכנו. (נעשה זאת בהדרגה ולא בבת אחת).
9. נצנן את העוגה עם הסירופ.
10. כשהעוגה הצטננה, נמרח מעליה שכבה של ריבת תות.
11. נקציף את השמנת המתוקה והסוכר ונמרח בשכבה אחידה מעל הריבה. 
12. נעביר את העוגה לקירור ונאכל. 

בתאבון (: