ברוסיה אוהבים לרפד את הקיבה בשתיית וודקה עם דגים מעושנים דוגמת מקרל, ואצל היפנים אין כמו סאקה כדי להעצים את טעמי הדג הנא. אבל מה קורה בישראל? הלכנו למומחה המפורסם, הלא הוא בני הדייג, מרשת המסעדות "בני הדייג", כדי שיתאים לנו את הדרינק המושלם למנת הדג. "חשוב לדעת כי בחירת האלכוהול נעשית רק אחרי קבלת ההחלטות בכל הקשור למנות האוכל", מבהיר בני.

מסעדת "בני הדייג" בראשון לציון. צילום: ניר פקין

"ההתאמה בין סוג האלכוהול לבין מרכיבי הארוחה היא אחד המפתחות לאושר. הבחירה צריכה להתחשב גם במרכיבים סביבתיים: למשל מסעדת חוף ביום קיץ לוהט צריכה להסיט את האצבע לעבר יין קל, צונן, לבן או רוזה. ארוחה חגיגית, לציון אירוע חשוב, יום הולדת או יום נישואים, מחייבת יין אדום, חגיגי, אלגנטי. בצהרי שישי או שבת אפשר לבחור גם בערק". 



בני הדייג. צילום: ניר פקין

אז אילו מנות ילכו יד ביד עם איזה סוג אלכוהול? להלן הצעה לחמש מנות, בבישולו של בני הדייג, שיהפכו את הארוחה שלכם למושלמת.



סלמון ביין לבן, כוכב אניס ושומר:



"כשאנחנו באים לבחור את סוג היין, צריך לזכור שעוצמתו משתנה בהתאם לעוצמת המנה", אומר בני. "דגים קרים, למשל, ישבעו נחת מיין לבן, קל ומעט פירותי. סלמון מעושן, לעומת זאת, יעדיף לשחות נגד הזרם של יין לבן עז טעם, מתובל וארומטי מאוד. סלמון טרי נחשב בעיני רבים בן זוג אידיאלי ליינות ריזלינג או שרדונה. סרטנים ושאר פירות ים יעדיפו לבנים יבשים מאוד. דגים בעלי מרקם רך ורפה, כמו סול או פורל, יעדיפו יין לבן קל. בעלי המרקם הקשה והחזק, סטייק טונה למשל, יקיימו יחסי גומלין טובים עם יינות לבנים בעלי גוף ועוצמה".

סלמון ביין לבן, כוכב אניס ושומר. צילום: שרית גופן

פילה דג בר ים וורמוט מרטיני לבן:



"המרטיני ורמוט הוא בעל טעם של יין לבן יבש מאוד עם מתקתקות עדינה שמשתלבת באופן משלים עם טעמים אסייתיים כמו ג'ינג'ר, קרם קוקוס, כוסברה, ליים ועוד", אומר בני. "סוגי הדגים המומלצים לבישול עם ורמוט הם דגים לבנים בעלי מרקם רך ועדין". 
 

פילה דג בר ים וורמוט מרטיני לבן. צילום: שרית גופן

פילה דג לברק ביין אדום, עגבניות שרי, גזר ובצל:



"מעבר לדג לברק, יין אדום הולך טוב גם עם פסטות ברוטב עגבניות, מנות שמבוססות על פטריות - בייחוד מטוגנות - עוף צלוי או מבושל ביין אדום, בשר אדום ולפעמים גם עם סטייק טונה", אומר בני. 

פילה דג לברק ביין אדום, עגבניות שרי, גזר ובצל. צילום: שרית גופן

סלמון בקרמל וויסקי:



"יכולתו של דג הסלמון היא לספוג טעמים", אומר בני. "לכן ישנם מספר רב של מתכונים המשלבים וויסקי בתהליך הבישול".

סלמון בקרמל וויסקי. צילום: שרית גופן


קציצות דג לוקוס ברוטב ערק:



"ערק, עם קרח ואשכוליות או עם מעט מים קרים, יעטוף בחמימות את טעמי השפרוטים וירכך את עוצמת העישון בהרמוניות מלאה", אומר בני. "מומלץ להגיש עם לימון טרי ומלח גס להדגשת טעמי בשר הדג".

קציצות דג לוקוס ברוטב ערק. צילום: שרית גופן