ביצה קשה או חביתה - מה יותר בריא לנו? | ד"ר מאיה רוזמן

האם ישנו הבדל תזונתי בין ביצה מטוגנת לבין ביצה קשה שהרתחנו? ובכן, מסתבר שלא ממש, ושהכל תלוי בכמות השמן שאנו שמים במחבת. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה מה עדיף לנו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ביצה קשה, אילוסטרציה
ביצה קשה, אילוסטרציה | צילום: אינג אימג'
3
גלריה
חביתה
חביתה | צילום: אינג אימג'

עוד הבדל הוא שחביתה מכיל קצת שמן שבו השתמשנו לטיגון, ולכן יש בה יותר קלוריות, ולא לזלזל אפילו בכפית אחת של שמן – כפית אחת של שמן מכל סוג מכילה כ-50 קלוריות. אם שפכנו שתי כפיות למחבת – זה כבר יוצא תוספת של 100 קלוריות (כמו עוד ביצה שלמה מבחינת הקלוריות). או במילים אחרות, חביתה עם שתי כפיות שמן שווה בקלוריות לשתי ביצים קשות.

ומה עושים עם ילדים שלא אוהבים ביצים? אפשר להחביא להם בתוך פנקייק. מבחינת איכות החלבון והכמות זה ייצא בדיוק אותו הדבר כמו לאכול חביתה. כדי שזה יהיה גם עם ערך תזונתי טוב, אפשר לקחת ביצה אחת, לערבב עם שתיים-שלוש כפות קמח מלא, קצת אבקת אפיה, כפית סוכר חום או סילאן, ואת הבלילה הסמיכה שיוצאת לטגן במחבת ליצירת פנקייק אחד מביצה אחת שלמה. לפזר על זה כמה תותים פרוסים וטיפונת אבקת סוכר לקישוט – יוצא מושלם.

פנקייק
פנקייק | צילום: אינגאימג
תגיות:
בריאות
/
ביצים
/
חלבון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף