שאלה שעלתה בקורס הדיאטה שלי בפייסבוק: מה יותר בריא - הלבן או הצהוב של הביצה? זוהי שאלה מעולה כי הרבה חושבים שהחלבון יותר בריא אך בדיוק ההיפך – כל הערכים התזונתיים נמצאים בחלמון.

למרות שבחלמון הצהוב נמצא גם כל הכולסטרול – היום יודעים שכולסטרול זה אינו אחראי ישירות ובלעדית למחלות לב והסתיידות עורקים ולכן ממליצים היום על צריכת ביצה אחת ליום וחלק אפילו מעיזים כבר להמליץ על שתי ביצים ליום.

ביצה, אילוסטרציה (צילום: אינג אימג')
ביצה, אילוסטרציה (צילום: אינג אימג')

בצהוב של הביצה יש קצת יותר חלבונים, בצהוב יש ברזל, אבץ, ויטמין B12 וגם לציטין שחשוב לזרימת דם תקינה ומונע (כן, מונע) מחלות לב.

בלבן יש רק מים וחלבונים, וכמות החלבונים קצת יותר נמוכה מאשר בצהוב, בלבן יש גם מעט מאוד קלוריות – כ-17 קלוריות לאחד, ולכן אפשר להגדיל חביתה אם עושים ביצה אחת שלמה ועוד לבן או שניים, בלי תוספת משמעותית של קלוריות.

האזינו: