אבטיח הוא פרי קיצי ומרענן למזג האוויר החם, אך האם ידעתם שהוא עלול לגרום לבעיות בריאותיות חמורות ואף למוות במקרים מסוימים? בעיקר עבור אנשים הסובלים ממחלת כליות כרונית.

לפי מאמר שפורסם על ידי אתר New Atlas, תוך ציטוט של Annals of Internal Medicine, הסיבה היא שאבטיח מכיל כמות גבוהה של אשלגן החיוני לתפקוד תקין של הגוף, אך עודף שלו עלול להוביל למצב הנקרא היפרקלמיה, אשר גורם להפרעות בקצב הלב, חולשת שרירים ואף שיתוק.

היזהרו שלא להגזים עם האבטיח (צילום: אינג'אימג')
היזהרו שלא להגזים עם האבטיח (צילום: אינג'אימג')

אנשים בריאים בדרך כלל אינם צריכים לחשוש מצריכת אבטיח, אך עבור אלו הסובלים ממחלת כליות כרונית, אכילת יתר של הפרי עלולה להיות מסוכנת. מחלת כליות כרונית פוגעת ביכולת הכליות לסנן דם ולסלק פסולת מהגוף וכתוצאה מכך, רמות האשלגן בדם עלולות לעלות לרמות מסוכנות.

פרוסת אבטיח קטנה מכילה כ-320 מ"ג אשלגן, בעוד שתכולת פרוסת אבטיח בגודל 40 ס"מ יכולה להגיע ל-5060 מ"ג, כלומר פי אחת וחצי בערך מהכמות היומית המומלצת. לכן, חשוב שאנשים הסובלים ממחלת כליות כרונית יימנעו מצריכת אבטיח מופרזת או יאכלו ממנו בכמויות קטנות.