כ-240 חטופים נמצאים בשבי חמאס ברצועת עזה זה היום ה-26, כשברקע מתקיים משא ומתן לשחררם מול גורמים שונים. רונן צור, ממקימי מטה משפחות החטופים והנעדרים, סיפר על מאמצי השחרור ועבודת המטה בשיחה שקיים הבוקר (רביעי) עם ענת דוידוב ואודי סגל ב-103FM.

הותרו לפרסום שמותיהם של תשעה לוחמי צה"ל שנפלו בקרבות בעזה
"ניצלה את הפילוג": כך הפכה איראן את החות'ים למיליציה אימתנית

"אנחנו מצפים מהממשלה לעדכן בשעות הקרובות את המשפחות איפה עומד סיפור המשא ומתן", אמר צור בפתח השיחה. "יש פה עניין של קבלת החלטה מאוד משמעותית מצד המטה והמשפחות אם להרים את הרף. אנחנו לא רוצים להתעסק בקמפיינים אלא לאפשר להבאת העסקה שתשחרר את החטופים והנעדרים. אתמול העברנו מסרים חריפים על כך שתחושתנו היא שיש פעילות לא מתואמת בכמה צירים, ואם יש פעילות משמעותית אנחנו לא מודעים אליה". 

עוד הוסיף, כי "אם נרגיש שהעניין לא מקבל את היחס הרציני, אני חושב שלא יהיה מנוס מצד המשפחות לעלות מדרגה בפעילות מול הממשלה. אף אחד מאיתנו לא רוצה לשרת את חמאס במאמצים שלו לקרוע את החברה הישראלית ולייצר טריז בין המשפחות למקבלי ההחלטות. ברגע שתיכנס פוליטיקה לתוך המטה, אנחנו נראה מטה משפחות חטופים ימניים, משמאל. אני באופן אישי מנעתי כל כניסה של אלמנטים פוליטיים למטה, והועבר מסר חריף מאוד לכל מי שניסה לעשות את זה. דוד מידן לשמחתי חזר לפעילות, דודי זלמנוביץ' יצא עם משפחות חטופים לצרפת. אנשים שנמצאים בקטאר ומצרים מושפעים מהלחץ הבינלאומי. גם שגרירים ומקבלי החלטות בהרבה מאוד מדינות נרתעים מהעניין של הסלקציה". 

שלט החטופים הגדול בעולם (צילום :תמיר האס יחסי ציבור ואסטרטגיה)

לסיום התייחס צור לפרסומים בדבר ויכוחים פנימיים במטה: "יש מתח ולחץ, אפשר להבין אותו, ויש אנשים פה, הם בני אדם, הם יכולים להיות במתח. הדברים האלה קרו ויקרו, אבל החלטות המשפחות והמטה חייבות להיות כאלה שלא משחקות לידי החמאס מצד אחד, אך לא משאירות שבריר נשימה לממשלה מבלי לטפל בעניין במלוא הרצינות ולגייס את כל מדינות העולם כדי לוודא שהעניין הזה קורה. מצפים שזה מה שתעשה הממשלה. עוד לא התחלנו את מדרגות הלחץ, תראו את זה בימים הקרובים. כל מה שאנו עושים כרגע זה לנסות להבין האם הלחץ לא ישרת את חמאס וסינוואר, את זה אף אחד מבני המשפחה לא רוצה לעשות". 

סייעה בעריכת הכתבה: מיכל קדוש, 103FM