הנוסח המתוקן מוסכם גם על הגורמים המשפטיים וכן על מפלגות הבית היהודי והליכוד. נוסח זה יובא לאישור הוועדה המשותפת לענייני חוק הלאום מחר, זאת לפני ההצבעה במליאת הכנסת. לאור ההסכמה בין השניים בנט צייץ בדף הטוויטר שלו כי "חוק הלאום יאושר. שמח לבשר שלאחר התדיינות עם ראש הממשלה הגענו להסכמה על סעיף ההתיישבות... זהו נוסח שמעמיד את ההתיישבות היהודית כערך לאומי, דבר שתואם את חזון בן גוריון של ייהוד הגליל והנגב".
חוק הלאום יאושר.
— Naftali Bennett בנט (@naftalibennett) July 15, 2018
שמח לבשר שלאחר התדיינות עם ראש הממשלה הגענו להסכמה על סעיף ההתיישבות:
״7. המדינה רואה בפיתוח התיישבות יהודית ערך לאומי ותפעל על מנת לעודד ולקדם הקמה וביסוס שלה.״
זהו נוסח שמעמיד את ההתיישבות היהודית כערך לאומי, דבר שתואם את חזון בן גוריון של ייהוד הגליל והנגב.
ח"כ יעל גרמן (יש עתיד) הצטרפה אף היא לביקורה וטענה כי: " זהו חוק שמהותו לפלג, לשסע ולהדיר. שום נוסח, כזה או אחר של סעיף 7, לא יכסה את ערוותה של הממשלה המפנה עורף למגילת העצמאות ומסרבת להכיר בערכי הדמוקרטיה והשוויון בחוק הלאום".
ח"כ דב חנין תקף גם הוא את הניסוח המסתמן של סעיף הישובים הנפרדים בחוק הלאום. לדבריו: "בעוד שהניסוח הקודם היה כאילו נייטרלי וקבע כי אפשריים ישובים נבדלים לכל קבוצה, בסגנון המודל הצבוע של חוקי האפרטהייד משנת 1950 בדרום אפריקה, עכשיו המרצע יצא מן השק ונאמר באופן מפורש - רק התיישבות יהודית תזכה לעדיפות. זהו מודל של גזענות בלתי מוסווית המתאים רק לשליטים מושחתים שאיבדו כל בושה".
השר יריב לוין התייחס בעבר לחשיבות החוק ואמר כי "חוק הלאום הוא חוק חשוב ביותר. הוא לא מושלם, אבל אנו עדים לרגע היסטורי בו ניתן לקבוע בחוק יסוד עקרונות מהותיים שמשיבים את משקלם של ערכי הציונות כערכי יסוד של המדינה, ומתקנים לראשונה את מגמת השחיקה המתמשכת במעמדם של עקרונות אלה בפסיקות בית המשפט. אני קורא לכל המפלגות השותפות בקואליציה להבין את גודל השעה ואת גודל האחריות, ולמצוא ביחד נתיב שיאפשר לנו להשלים את חקיקת החוק".