ישראל מציינת היום (ראשון) את יום ההוקרה לפצועי צה"ל ולנפגעי פעולות האיבה. זו השנה החמישית שמציינים את היום המיוחד, לאחר שהתקבלה החלטת ממשלה בנושא זה. עידן קליימן, יו"ר ארגון נכי צה"ל, שיתף בתוכניתה של אילה חסון ב-103FM בנוגע לפציעתו והתייחס לנפגעי פוסט טראומה שאינם מקבלים את הסיוע הדרוש. 
"אני הייתי לוחם בחטיבת גבעתי, נפגעתי בחאן יונס לפני 27 שנה, חטפתי כדור בחזה כעת אני נכה שיושב על כיסא גלגלים", אמר קליימן, "הוגדרתי פצוע אנוש, עברתי פעמיים דום לב אבל בנס גדול, ארבעה ימים לאחר מכן, התעוררתי והתחלתי את השיקום שלא נגמר. כמוני גם אלפי לוחמים בישראל, ההתמודדות שלהם ושלי היא על בסיס יום יומית. אני כבר 15 שנה עובד בארגון נכי צה"ל. כל פעם שאני מסתכל בראי יש לי תזכורת למה שעברתי ואני לא מתחרט. אחד מאיתנו מבין את המחיר שצריך היה לשלם כדי להגן על המדינה שלנו ולשמור עליה".
 
אין לך מחשבות על מה היה קורה אילו היית פועל אחרת?

"בוודאי, אבל זה הגורל וזה מלמעלה. בעיני אלו מחשבות מיותרות ויש לחשוב קדימה. אני היום נשוי ואבא לילדים. היום מציינים את יום ההוקרה לפצועי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה, לכל פצוע יש גם משפחה וזה הזמן להודות גם להם".


האם אנחנו כחברה מזניחים את פצועי צה"ל? 
"הרבה מהנכים סוחבים את הפגיעה הנפשית. פוסט טראומה זה דבר שמקיף אותך בחיים. מדינת ישראל עשתה צעד חשוב כשהכירה בפוסט טראומה כחבלה ולא כמחלה. אנחנו מלווים את נפגעי פוסט טראומה, זו אחת הנכויות הקשות ביותר כי רבים בציבור לא רואים אותה. יש עוד הרבה מה לשפר כדי לעזור להם".

על פי נתוני משרד הביטחון המתפרסמים הבוקר, 57,277 נכי צה"ל מוכרים כיום ומטופלים באגף השיקום, מתוכם 591 נכים מוכרים ברמת הנכות הגבוהה ביותר – 100%+. בצוק איתן, המבצע הצבאי המשמעותי האחרון של ישראל, שבו גם הייתה פעילות קרקעית, נפצעו 817 חיילים שהוכרו כנכי צה"ל, 516 מתוכם בשיעור של 20% נכות ויותר. מאז המבצע, הכיר אגף השיקום במשרד הביטחון ב־588 נפגעי פוסט־טראומה. על פי נתוני המשרד, כ־5,000 נכי צה"ל הוכרו עד היום כסובלים מפוסט־טראומה (PTSD).
 
בנוסף, טוענים במשרד הביטחון כי יועצי התעסוקה של המשרד סייעו בשנה האחרונה בהשמה של 329 נכים חדשים אצל כ־190 מעסיקים. כמו כן, 546 נכי צה"ל למדו בשנה החולפת לתואר אקדמי במימון אגף השיקום. המקצועות המבוקשים היו משפטים, חינוך ומינהל עסקים.