בפרסום של כתב המשפט של "כאן 11", אבישי גרינצייג, נחשפה התנהלותו של יו"ר התנועה לאיכות השלטון אליעד שרגא במשרדו הפרטי, זאת לאחר הפרסומים האחרונים בדבר חיוב עובדי התנועה להשתתף בהפגנות ושכר הטרחה שגבה מאישה קשת יום אותה ייצג. בשיחה היום (שלישי) עם יריב אופנהיימר ברדיו 103FM, גרינצייג הביא פרטים נוספים על רצף הידיעות.

לאחר סערת שכר הטרחה: הצעד של לשכת עוה"ד נגד אליעד שרגא
דיווח: עו"ד אליעד שרגא גבה שכר טרחה של מיליון וחצי ש"ח מאישה קשת יום

"מה שחשפנו אתמול זה על ההתנהלות של עו"ד אליעד שרגא במשרד הפרטי שלו, משרד עורכי דין פופולרי במרכז, שהכל מתנהל בדלתיים סגורות. הוא מחתים את הלקוחות שלו על הסכמי שכר טרחה, שבהם נכתב שבכל מחלוקת בנוגע לשכר הטרחה הדברים יתנהלו בבורות תחת צו איסור פרסום ובדלתיים סגורות, ככה שלמעשה אנחנו לא יכולים לדעת מה קורה במשרד של אליעד שרגא".

"עורכי דין לא אוהבים שאנשים יודעים כמה כסף הם דורשים מהלקוחות, זה כשלעצמו לגיטימי. מה שפחות לגיטימי זה מה שנחשף - שהוא ניהל את זה בדלתיים סגורות. הוא החתים לקוחה, אישה שירשה נכס מאחיה, נכה צה"ל. היא טיפלה בו במשך שנים, והייתה מחלוקת בינה לבין האחיינים שלה, על כך התנהל סכסוך משפטי. אותה אחות שכרה את שירותיו של שרגא, הוא החתים אותה על הסכם שכר טרחה, שקשה להכיל את האירוע הזה - הוא דרש ממנה 200 דולר לשעת עבודה ומעבר לכך, 20% מכל זכייה שתתקבל", סיפר.

לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>

הוא הדגיש: "שים לב, שבעצם הוא אומר 20% מהזכייה, איך הוא מפרש מה זה הזכייה? זכייה זה כל הבית. הוא אומר 'זכייה זה על הכול', אפילו על הרכב. מעבר לכך, על שכירות, הוא אומר 'מגיע לי 20% משכירות הנכס'. אבל זה לא הכול, עוד הוא אומר: 'את מתחייבת לתמוך בי שאהיה מנהל העיזבון', ככה שהוא מקבל שכר מעבר לשעה, ואם לא די בכך, הוא החתים אותה שהיא מתחייבת לפנות אליו כשהיא מקבלת את הכסף".

עוד הדגיש גרינצייג כי "ברור שאם מדובר על עורך דין שאף אחד לא שמע עליו, שהוא לא מעניין אף אחד, אז מה אני אגיד? ברור שכיוון שמדובר בפרקליט צמרת, ביו"ר התנועה לאיכות השלטון, אז ברור שבגלל זה מפרסמים. אם מדובר בעורך דין שאף אחד לא יודע מי זה, גם פערי הכוחות שונים. פה הבוררת אומרת שהתחברו פערים ניכרים בין התובע לבין אישה פשוטה וקשת יום".

בתגובה לחשיפתו של כתב "כאן 11" טען אופנהיימר כי "מי שבוחר ללכת עם עורך דין כל כך בכיר יודע שיש לזה מחיר". גרינצייג לא התנער מאמירת המגיש, והבהיר: "נניח שהוא הביא הישגים, מה זה קשור למה היא לקחה אותו? היא לקחה אותו לעניין הזה של המחלוקת על הצוואה של אחיה. מעבר לכך, אתה אומר שמי שלוקח אדם כזה צריך לדעת - היא לקחה אותו כמי שהיה חבר של אח שלה, פרקליט בכיר, היא סכמה עליו. כיוון שהיא סכמה עליו לא יכול להיות שהוא ינצל את זה. הוא האדיר את שכרו לעיתים שלא לצורך. יש תביעות מאוד קשות נגדו, התבססת על התגובה שלו, הוא אומר שבניגוד למה שהתפרסם לא מדובר באישה קשת יום. אתה יודע מאיפה לקחתי שהיא קשת יום? ממסמך הבוררות".

"האם החמישים אחוזים הראשונים שעל זה אין מחלוקת שמגיע לה, גם זה הישג כביר שלו? הרכב שנקנה מכספה ועל זה הוא מבקש 20 אחוזים?", תקף, "הוא פנה, כיוון שההליך הגיע לבית המשפט אחרי בוררות, הוא ביקש צו איסור פרסום. בית המשפט דחה את הבקשה שלו. רק אחרי שהשופטת דחתה את הבקשה שלו הוא פתאום מבקש ממנה להעביר את התיק לשופט אחר כיוון שהוא מגיש עתירות נגד נתניהו. אני חושב שהוא היה צריך לבקש פסילה שלה, אבל למה אתה קודם כל מבקש אבל רק אחרי שאתה מפסיד אתה מגיש את הבקשה? אנחנו יודעים שבדיני פסלות אדם שמבקש פסלות צריך להגיש את זה ברגע הראשון שהוא יכול".

אליעד שרגא (צילום: אבשלום ששוני)
אליעד שרגא (צילום: אבשלום ששוני)

אופנהיימר הודה כי ישנה תחושה שיש קמפיין על ראשו של שרגא, וגרינצייג מיהר לחשוף מה הוביל אותו לחקור את התנהלות עורך הדין הבכיר: "הנה אני חושף את המקור - ניתן פסק דין ממש לאחרונה ופסק דין השופט אומר 'אני לא נכנס לעניינים הצהובים', אמרתי 'מעניין לראות מה קורה שם'. התחלתי לחפור, חפרתי וחפרתי ומצאתי את מה שפרסמתי בשבוע שעבר. זה הקמפיין שמתוזמר על הראש של שרגא. בעקבות הפרסום הראשון, מטבעם של דברים, הגיעו עוד דברים. זאת האמת לאמיתה".

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm