הממשלה תאשר היום (ראשון) מתן סמכויות חקירה לוועדת בדיקה ממשלתית לפרשת פגסוס, במסגרתה הופעלו רוגלות לא חוקיות נגד אזרחי ישראל על ידי המשטרה. הוועדה מוקמת על ידי שר המשפטים יריב לוין, למרות שבשבוע שעבר נרשמה התנגשות בינו ובין היועצת המשפטית לממשלה על החלטתו להקים את הוועדה.

אחרי ניסיון החיסול, בכפר כנא זועמים: "יצאנו בנס, יש פחד ואין ביטחון"
ביקורת חריפה על יו"ר ארגון המורים: "כל מה שהוא רוצה זה ללכת לשביתה"

במכתב ארוך, היועמ"שית טענה כי אין יכולת לתת סמכות לוועדת הבדיקה לחקור תיקים שמתנהלים בבית המשפט, כגון תיקי נתניהו, והגדירה זאת כ"שיבוש הליכי משפט". בשל טענתה של היועמ"שית כי ראש הממשלה נתניהו נמצא בניגוד עניינים בנוגע להקמת הוועדה, מכיוון שבמסגרת החקירות נגדו נעשה שימוש פסול בפגסוס, נתניהו צפוי שלא להשתתף בהצבעה - אך הממשלה נחושה להעביר את ההחלטה ולהקים את הוועדה לבדיקת הפרשה כבר היום.

בנוסף, היועמ"שית דרשה מלוין להורות לצוות הוועדה לשתף פעולה עם הצוות שלה. לוין דחה את מכתבה של היועמ"שית, וכתב לה: "אין לי אלא להתפלא פליאה רבה על עצם התערבותך בנושא זה, משעה שוועדת הבדיקה מוסמכת על פי כתב המינוי המוצע, בין היתר, לבדוק את אופן הפיקוח ואת חלקו של הייעוץ המשפטי לממשלה בפרשה הידועה כ"פרשת פגסוס"".

מבקר המדינה על פרשת פגסוס ו-NSO. צילום: ללא קרדיט

לוין הוסיף כי "הניסיון של גוף ושל העומדת בראשו להכתיב את גבולות הגזרה של בדיקה, אשר נוגעת לפרשה שהוא עצמו מעורב בה, ושהתנהלותו עתידה להיבדק במסגרתה, הוא דבר שלא יעלה על הדעת".

עוד כתב לוין כי "ניגוד העניינים בו הייעוץ המשפטי לממשלה מצוי זועק לשמיים. הניסיון לטרפד את עבודת הוועדה, ולהגבילה בדרך שתמנע ממנה להגיע לחקר האמת, הוא מקומם וחמור במיוחד כשהוא נעשה על ידי מי שאמונה על אכיפת החוק. זאת, בפרט משעה שמדובר בסוגיה שאין חשובה ממנה לתקינות שלטון החוק, זכויות האדם והמנהל התקין".

עם זאת, למעריב נודע כי במסגרת הצעת המחליטים של הממשלה, לוין הכניס סעיף במסגרתו יוחלט כי הוועדה תבדוק פניות מהיועצת המשפטית לממשלה או פרקליט המדינה, במסגרתן ייטען כי בדיקה מסוימת עלולה לפגוע בהליך שעדיין נידון בבית המשפט או נחקר במשטרה כך שיש חשש לשיבוש הליכים. מי שיבדוק את הפניות תהיה הוועדה והיא זו שתחליט לגבי בדיקה או הימנעות מבדיקה בתיקים אלה.