בית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ, פסק היום (ראשון) כי נשים יכולות להיות חלק מהגוף הבוחר רבנים, למרות שלא הוסמכו לרבנות. ההחלטה, התקבלה ברוב קולות על ידי הנשיא יצחק עמית והשופטת דפנה ברק-ארז, לעומת דעת מיעוט נגד של השופט דוד מינץ. 

"הונאה ותרמית": התחזו לאיש התקשורת הוותיק וקראו לאנשים להשקיע בביטקוין
הציעה כריך חזיר לחסיד חב"ד - וזומנה לחקירה במשטרה בחשד לפגיעה ברגשות הציבור

בפסק הדין, קבע הנשיא עמית כי "עמדתה של הרבנות הראשית ושל הרבנים הראשיים היא הקובעת את פרשנותו של החוק. פרשנות החוק מסורה לבית המשפט, וכמו כל מלאכת פרשנות, נדרשים אנו ללשון החוק ולתכליתו הסובייקטיבית והאובייקטיבית. אף איננו מדברים בענייני הלכה ואיסור והיתר, באשר האסיפה הבוחרת אינה גוף הלכתי אלא גוף הממלא תפקיד ממלכתי מובהק. אין איסור הלכתי על אישה להיות בוחרת וניתן לקיים את שירותי הדת גם אם נשים משתתפות בגוף הבוחר".

בית המשפט העליון (צילום: יוסי זמיר, פלאש 90)
בית המשפט העליון (צילום: יוסי זמיר, פלאש 90)

"על פי לשון החוק, אכן כאשר מדברים אנו על רב פוסק הלכה, הכוונה על פי רוב היא לרב שהוסמך לרבנות", הוסיף, "על פי הפרשנות הרגילה והפשוטה, הביטוי 'רב' לא מתפרש בציבור כמי שבידו תעודת סמיכה לרבנות".

לסיום הבהיר כי "אין חולק כי קולן של נשים ראוי להישמע גם בפן הדתי-הלכתי, שהרי חמישים אחוז מהציבור הנזקק לשירותי דת הם נשים, כך שהייצוג של נשים יהודיות באסיפה הבוחרת נדרש הן בפן הציבורי והן בפן הדתי-הלכתי".