הסערה סביב אירוע הירי בבת ים, שבמהלכו נורה למוות יהודה ביאדגה בן ה-24, מסרבת להירגע. אחיו דוד סיפר הבוקר (ראשון) בגלי צה"ל כי דודתו התקשרה למשטרה לפני האירוע ודיווחה לה כי מדובר בצעיר הסובל מבעיות נפשיות, וכי יש לנהוג איתו "בעדינות". עורך דינו של השוטר, שגיא בלומנפלד, אישר כי "ככל הנראה בתלונה היה אזכור לדבר הזה, אבל זה אחד הדברים שעשוי להגביר את החשש מפני אדם כזה. אדם שלא שולט במעשיו ונמצא עם סכין שלופה ביד בטווחים קרובים - יכול להוות סכנת חיים עבור שוטר".

"דודתי התקשרה להזמין את המשטרה, אבל בדיווח היא אמרה להם שהוא מטופל ושיהיו עדינים איתו", חשף דוד, שהוסיף: "חזרו והדגישו את זה. אני לא יודע אם הם החליטו להתעלם מזה או לא, אבל יש פה משהו.. זה לא מתחיל ונגמר כאן. היום זה אחי ומחר זה אח שלו, אחותה וזה כל אחד אחר. עוד שבוע וזה ייגמר. זה משהו לא הגיוני".
 
לדבריו, "כשמדובר במחבל אתה יודע שהוא בא להרוג אותך, הוא מעיד על זה והוא רוצה. וגם אז יורים קודם באוויר ואז ברגליים, המטרה היא לנטרל ולא להרוג, ופה אמרו שיהיו עדינים, אבל בכל זאת העובדה שהוא אתיופי ואזרח, ושהוא לא מישהו בכיר... לכל אלו שמקשיבים לי - היום זה אחי, מחר זה יכול להיות כל אחד אחר". 
 
הוא הוסיף כי "אני לא יודע אם אלו שקיבלו את ההודעה הורידו את זה לשטח. אני דורש צדק, לשוטר הזה אין זכות ללבוש את המדים האלה ולאחוז בנשק. זה שהיה אמור להיות שם בשבילו בסוף בא וירה בו". 
 
על מצבו של אחיו, אמר: "ההתפרצויות האלה קרו לאחרונה. זה מתחיל מהגיוס שלו לצה"ל, ששם הייתה לו בעיה חברתית. הוא רצה לעבור בסיס ולא נתנו לו, ומשרד הביטחון הפקיר אותו, צה"ל לא ראה אותו. הוא לא קיבל טיפול. זה לא רק המשטרה, זה הצבא, זה כל הגופים האלה. אם היינו מקבלים את הסיוע הנכון... זה משהו שמלווה אותנו כבר שלוש שנים. הוא בן אדם משכיל עם ציונים גבוהים, הלך לישיבה, ירא שמיים. אני באמת לא יודע איפה אנחנו עומדים כאזרחים ואיפה המשטרה עומדת כגוף שאמור להגן עלינו.. איפה צה"ל? זה יכול לקרות לכל אחד, אם לא נעצור את זה.. אולי זה יהיה אני או דוד שלי או סתם עוד אזרח בארץ". 
 
פרקליטו של השוטר: "סבורים שפעל לפי הנהלים"

עורך הדין שגיא בלומנפלד, המייצג את השוטר שירה, התייחס אף הוא להתרחשויות האחרונות בראיון בגלי צה"ל. "המחלקה לחקירת שוטרים (מח"ש) מקיימת בדיקה של האירוע", ציין, "השוטר משתף פעולה בכל הנוגע לאירוע ומבחינתו זו טרגדיה - מדובר בבחור שככל הנראה היה במצב פסיכוטי ורץ עם סכין שלופה ברחוב". לטענתו, ביאדגה היווה סכנה משמעותית לחייו של השוטר. 
"השוטר עדיין לא מסר את גרסתו לאירוע, ואנחנו סבורים שהוא פעל לפי הנהלים", אמר, "הנוהל מחייב ירי לאוויר למעט מצב שבו נשקפת סכנה לחיים ואז ניתן לוותר על האזהרה ופשוט לירות במטרה לפגוע". עו"ד בלומנפלד הוסיף: "תארו תרחיש שהשוטר היה יורה באוויר ומזהיר וכתוצאה מכך מגיע למצב שבו הוא נדקר?". הפרקליט הסביר כי "האירוע לא קשור למאבק של יוצאי אתיופיה נגד שיטור יתר ואין קשר למוצא של ביאדגה". 
אתמול נודע ל"מעריב אונליין" כי במשטרה חוששים מפני הפגנות שיכולות להתדרדר בעקבות האירוע וכי במשטרה עוקבים בדאגה אחרי ההתבטאויות ברשתות החברתיות, והזעם כלפי השוטרים, וזאת בעקבות מה שנתפס במשטרה כתיאור חד צדדי ושגוי של האירוע. שתלשלות האירועים מזכירה במשטרה את שקרה לאחר מותו של יוסף סלמסה, צעיר בן העדה האתיופית, שנמצא ללא רוח חיים מספר חודשים לאחר שנעצר, כאשר לטענת המשטרה במהלך מעצרו הופעלה נגדו אלימות קשה וכי האירוע גרם להתדרדרות נפשית אצל סלמסה בן ה-24. בעקבות מותו של סלמסה, וטענות נגד המשטרה החלה מחאה נגד המשטרה שכללה הפגנות רבות - חלקן אלימות, בטענה כי המשטרה מפעילה אלימות כלפי בני העדה, גם שאין צורך בכך.

משפחתו טענה כי "מדובר בבחור שהיה מצטיין בישיבה ושירת ביחידה קרבית בצבא". לדבריהם, הוא סובל מהלם קרב. אחיו תהה - "אם הוא רץ לעבר השוטרים, למה ירו בפלג גופו העליון? כשיש מחבל יורים רק ברגליים". בן דודו טען שהוא מתנדב במשטרה מזה מספר שנים, ואמר שהאירוע גורם לו להתבייש במדי המשטרה.
ביום שישי האחרון התקבלה תלונה במוקד המשטרה, לפיה תושב העיר מסתובב ברחובותיה כשהוא אוחז בסכין. כאשר הגיעו השוטרים לרחוב ז'בוטינסקי בעיר זיהו את החשוד, שמיד החל לרוץ לעברם. כשחשו השוטרים סכנה לחייהם, פתח לעברו אחד השוטרים במקום באש ופצעאותו באורח אנוש, ומותו נקבע מאוחר יותר בבית החולים וולפסון.

ממשטרת ישראל נמסר: "בהמשך לפרסומים ולפניות כתבים בעניין האירוע בבת ים נבקש להבהיר כי תגובתו של השוטר נבעה מהערכתו את הסכנה המוחשית שנשקפה לחייו ובשום אופן ללא כל קשר למוצאו של החשוד. כמקובל בכל מקרה של ירי במהלך פעילות מבצעית של המשטרה, נפתחה בנושא בדיקה במח״ש ואין זה ראוי להסיק מסקנות שיש בהן כדי להטעות את הציבור ביחס לאירוע זה טרם השלמת הבדיקה על ידי הגוף המוסמך לכך. למותר לציין כי משטרת ישראל משתתפת בצערה העמוק של המשפחה על אובדנה, ללא קשר לנסיבות המקרה שכאמור נבדקות".