קטטה התפתחה היום (שבת) בשעות אחר הצהריים בעיר עראבה בגליל התחתון, בעקבות סכסוך משפחתי שהתגלע בין שני תושבי המקום על מקום חנייה. במהלך הקטטה, אחד המעורבים פגע באופן מכוון ברכב המרסדס של האחר באמצעות טרקטור, שגרם נזק לרכב ולמבנה סמוך. 

כוחות המשטרה הוזנקו למקום האירוע ועצרו מספר מעורבים, ביניהם את נהג הטרקטור. כלל המעורבים שנעצרו יובאו מחר לבית משפט השלום בחיפה לצורך הארכת מעצרם. מהמשטרה נמסר: "הכוחות נשארו באזור גם לאחר האירוע, במטרה להרגיע את הרוחות. חקירת פרטי האירוע נמשכת וצפויים מעצרים של מעורבים נוספים במקרה".



קטטה על מקום חנייה בעראבה

אירוע זה מצטרף לשורת אירועים אלימים נוספים בחברה הערבית החודש, בין היתר מציאת נשק המוחזק באופן לא חוקי על ידי שלושה תלמידי תיכון בכפר באזור הגליל בחשד לאחזקה וסחר באמצעי לחימה במסגרת מבצע שבוצע סמוך לאחד הכפרים באזור הגליל. במהלך המבצע, נערך חיפוש ברכב, במהלכו נמצא תת מקלע מסוג "קרל גוסטב" ומחסנית. הנשק הוסלק בתוך תיק בית ספר, בין ספרים ומחברות. שלושה חשודים כבני 17 נעצרו והובאו לתחנת המשטרה לצורך חקירה. מעצרם הוארך עד ליום רביעי הקרוב בבית משפט השלום בחיפה.



מתחילת שנת 2019 תפסו כוחות המשטרה למעלה מ-4,700 אמצעי לחימה, ביניהם רובי M16, אקדחים, מטענים ורימונים. האלימות הגואה בחברה הערבית תפסה את תשומת הלב של גורמים מדיניים בכירים, כאשר שר האוצר משה כחלון אישר מוקדם יותר החודש תקציב של 10 מיליון ש"ח לצרכי שיטור במגזר הערבי, לטובת אמצעי שליטה ובקרה והקמת מוקדים ייעודיים לטובת שיטור במגזר, בהם מצלמות ואמצעי תקשורת דיגיטליים. האמצעים הטכנולוגיים צפויים לשפר משמעותית את פעולות המשטרה החותרות לצמצם את היקף אלימות הגואה במגזר הערבי. "מניעת האלימות במגזר הערבי היא יעד ממשלתי בעדיפות עליונה בקרב כל משרדי הממשלה. התקציב שאישרנו היום הוא צעד נוסף במאבק הבלתי מתפשר למניעת אלימות נגד אזרחים במגזר הערבי", אמר כחלון.



כאמל ריאן, מייסד ויו"ר מרכז "אמאן" - המרכז הערבי לחיים בטוחים, אמר ל"מעריב": "אני מברך על התעניינות השר, אבל לצערי סכום זעום כזה לא יפתור את הבעיה החמורה של האלימות והפשיעה בחברה הערבית, לאור העדר אכיפה ושיטור במשך עשרות שנים. סכום כזה לא יפתור את המגיפה הזו, שמהווה 63% מסך מקרי האלימות בחברה הישראלית". לדברי ריאן, "יש צורך בהעדפה מתקנת וצריך להקציב מאות מיליונים, ולא רק סכום של עשרה מיליון, שלא יספיק לפתור את הבעיה בעיר ערבית אחת כמו אום אל פאחם או נצרת".