הוועדה לשחרור מוקדם דחתה בסוף השבוע את בקשת השחרור של שניים מהמחבלים שפצעו תינוק יהודי בגוש עציון באמצעות יידוי אבנים. משפחתו של התינוק הגישה התנגדות לשחרור המחבלים בטענה כי הדבר יפגע הן ברגשות המשפחה ובן בהרתעה נגד טרור. עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו המייצג את בני המשפחה כנפגעי עבירה, בירך על ההחלטה.

בהתנגדות לבקשת השחרור המוקדם של המחבלים ציינה אימו של התינוק כי הפיגוע והפציעה שינו את חייהם. לדבריה הפיגוע היה קרוב להסתיים אחרת, ושחרור מוקדם של המחבלים יפגע במשפחה, בתחושת הביטחון באזור, בהתרעה ובאמון הציבור במוסדות האכיפה.

עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו המייצג את בני המשפחה בירך על דחיית בקשת המחבלים "אנו מברכים על דחיית הבקשה. אסור שיהיו פשרות במלחמה בטרור, ואנו נילחם על כך".

הפיגוע אירע לפני כשנתיים וחצי, בכביש 60 בין חברון לגוש עציון. חוליית מחבלים רגמה באבנים רכב ישראלי ממרחק עשרה מטרים, ופגעה בו. ברכב נסעו באותה העת זוג הורים ושני ילדיהם הקטנים. בנם הקטן, תינוק בן תשעה חודשים, נפצע קל מרסיסי זכוכית בפניו. הוריו של התינוק הזעיקו את כוחות ההצלה והמשיכו בנסיעה לאורך 150 מטרים נוספים, עד שהבחינו בחיילים ששהו בצד הכביש ועצרו לידם.

על המחבלים נגזרו עונשים הכוללים כארבע שנות מאסר בפועל, וכן תשלום פיצויים של עשרות אלפי שקלים למשפחה. כאמור, היום דחתה וועדת השחרורים את בקשתם של שניים מהמחבלים לשחרור מוקדם.

המשטרה תשלם פיצויים לקטין נער גבעות שעבר חיפוש בהפשטה שלא כדין

שוטרי ימ"ר ש"י עצרו את הקטין בחשד לכניסה לשטח צבאי סגור. כשהגיע לתחנה ערכו עליו השוטרים חיפוש לא חוקי בהפשטה לבוקסר, והוא הושאר לילה במעצר שלא כדין. בדיון בהליך הפלילי בעניינו זיכה השופט את הקטין מכל שיוחס לו, ומתח ביקורת על התנהלות המשטרה נגדו, והיא תפצה את הקטין בסכום של 7,500 שקלים. 

המעצר המדובר התרחש לפני כארבע שנים וחצי ברמת מגרון בבנימין. בעת המעצר ערכו השוטרים חיפוש במישוש על גופו של הקטין, אולם עם הגיעו לתחנה נערך לו חיפוש נוסף, בהפשטה לבוקסר, בניגוד לחוק. בדיון הפלילי בנוגע למעצר קבע השופט כי החיפוש לא חוקי ומהווה פגיעה חריפה בכבוד האדם. בנוסף, ציין השופט כי לפי עדויות השוטרים מדובר ב'נוהל' שמופעל כנגד צעירים פעילי ימין ונודף ממנו ריח של ענישה בטרם משפט.

"חומרה יתרה נודעת לכך שמדובר בנוהל, אשר ככל הנראה, המכוון והמופעל אך כלפי סוג אוכלוסיה מסוים" ציין שופט ביהמ"ש לנוער ירושלים שמעון לייבו. לדבריו אחד השוטרים העיד כי נוהל החיפוש מופעל כלפי 'פעילים', כשכוונתו לנוער הגבעות. "ככל ומדובר בהתנהלות משטרתית המוכוונת כלפי פלח אוכלוסייה צר ומוגדר, הרי שנודף ממנה ריח של פעולה ענישתית עוד בטרם הגעה למשפט".

בארגון חוננו ברכו על ההחלטה "סופסוף נעשה צדק עם הנער, למרות שהוא נער גבעות. השוטרים בכלל ושוטרי ימ"ר ש"י בפרט צריכים ללמוד שעל אכיפה בררנית כלפי נוער הגבעות יש לשלם מחיר. מקווים שהלקח הופנם".

כאמור, הקטין תבע את המשטרה.