אחד ממוקדי המחלוקת העיקריים בניסיון להגיע לעסקת חטופים חדשה היא התעקשות של חמאס שעסקה חדשה תוביל לסוף המלחמה ברצועה – דרישה שישראל מסרבת על הסף לדון בה. מצב עניינים זה מציף על פני השטח שוב פתרונות יצירתיים שונים לפתרון המשבר.

גלנט וגנץ בצפון הרצועה: "סינוואר יושב בבונקר ורואה בטלוויזיה איך נראית עזה"

אחד מהפתרונות היצירתיים שמועלה על ידי גורמים שונים הוא "תסריט ביירות 1982", אז ישראל צרה על יאסר ערפאת והנהגת אש"ף בבירה הלבנונית עד שזו התפנתה בהסכמת ישראלית באמצעות אוניה שלוותה בידי הצי הצרפתי לאתונה, ומשם לתוניסיה. 

לאחרונה פירסם ה"לה מונד" הצרפתי כי גורמים סעודיים פעילים מאחורי הקלעים והקימו מה שהם מגדירים "צוותי חשיבה" בניסיון להציע לצדדים פתרונות יצירתיים למשבר. מסמך חסוי שהגיע לידי כתב העיתון הצרפתי התווה תוכנית חדשה לסיום המלחמה אשר מרכיב מרכזי בה הוא שמנגנון סיום המלחמה צריך לכלול הגלייה של ראשי הזרוע הצבאית של חמאס שנמצאים כעת ברצועת עזה לחו"ל, ובאופן ספציפי כנראה לאלג'יריה.

על פי המקורות ששוחחו עם העיתון, כותב המסמך הסעודי עבד אל-עזיז אל-סאגר כיוון בדבריו בעיקר לדמויות מוכרות כיחיא סינוואר ומוחמד דף, שהוגדרו "המנהיגים הצבאיים והביטחוניים של חמאס". הצעת התוכנית הסעודית הוגשה לאן גרילו, מנהלת מחלקת צפון אפריקה והמזרח התיכון במשרד החוץ הצרפתי.

לטענת העיתון, אלג'יריה מצוינת כיעד אפשרי לגלות עבור מנהיגי חמאס בגלל קשריה הטובים עם קטאר ואיראן, שהוגדרו בסעודיה כתומכות העיקריות  בארגון הטרור, וכן בשל מה שהוגדר כ"יכולתה הביטחונית" שתאפשר לה "לשלוט בפעילות של המנהיגים האלה".

לפני כחודש אמר תא"ל במיל' יוסי קופרווסר, שהיה ראש חטיבת המחקר באמ"ן, כי "אין זה רעיון מופרך שישראל תהיה מוכנה לתת ליחיא סינואר את חייו תמורת כל החטופים שבידי חמאס". לדבריו, "במקרה כזה תינתן לסינוואר האפשרות להציל את חייו ולצאת מעזה".

תא"ל קופרווסר שוחח אז עם משה נסטלבאום באירוע שבת תרבות בפתח תקווה ואמר כי "התפיסה לפיה ישוחררו השבויים שבידי חמאס תמורת שחרורם של כל האסירים שבידי ישראל לא בטוח שהצעה כזאת רלוונטית היום".