אריק ברבינג, לשעבר ראש אגף סייבר וראש מרחב ירושלים ויו"ש בשב"כ, התראיין היום (שלישי) בתוכניתם של בן כספית ואריה אלדד ב-103FM, והתייחס למתיחות הביטחונית הגבוהה לקראת הרמדאן. 

נתניהו: "נעשה הכל כדי לשמור על חופש הפולחן בהר הבית"
עיתונאית חדשות 12 זועמת על שר החוץ: "הוא הטריף אותי"

"צריך לפעול בשונות, ולא עכשיו לקחת אוכלוסייה מגיל 40 או 50, להגיד לאותם אנשים 'כל מי שצעיר מכם לא מגיע להר הבית', אני מדבר על ערביי ישראל ותושבי ירושלים נושאי תעודת זהות ישראלית", אמר ברבינג בפתח דבריו, "הפתרון או ההמלצה או הכיוון שאני מאמין בו ועשינו אותו בעבר, לקחת את כל השמות שידועים למערכת הביטחון, זה אלפים, להם לתת צווי הרחקה ולוודא שהם לא יגיעו להר הבית. לא למנוע גורף, כי הדבר הזה, סוג של ענישה קולקטיבית ברמדאן, זה בדיוק מה שאנחנו לא צריכים בהקשר של מתח בחברה הערבית".

"ראשית, תמיד יכולים להיות מסיתים, צעירים ואולי אפילו מבוגרים שנכנסים להר ומייצרים מתח והסלמה", הוסיף, "זה היה בעבר, אפשר לצמצם את התופעה הזו. הצמצום הוא לא בשיטה שאתה קובע גורף, משום שהדבר הזה יגרום לכך שהם לא יבואו להר הבית ואתה תפגוש אותם ברחובות העיר העתיקה, מסביב לעיר העתיקה, וחלק קטן מהם, גם פלסטינים וגם ערביים, בעיקר מערביי ירושלים, יכולים להגיע לאותם פיגועים שאנחנו מתקשים לזהות אותם בזמן - פיגועי בודדים. אנחנו צריכים לפעול פה מסודר יותר, לתת לאירוע הזה להתנהל בצורה שאנחנו מגבילים את מי שמגיע".

לאחר מכן התייחס לרף העליון של האנשים שייכנסו להר הבית: "הכמות הגדולה שנכנסת יכולה להגיע ל־20 אלף, קשה למדוד את זה בצורה מדויקת. אני לא מבין למה צריך לעשות מגבלות של רוב האנשים, רוב האנשים הולכים הביתה בתום התפילה. מי מסתגר במסגדים? צעירים, ירושלמים, אנשי חמאס וכל מיני גופים. אני חושב שפריצה לתוך המסגד היא טעות, מדוע? כי יש שיטות אחרות להשאיר את המתפרעים בתוך המסגד מבלי יכולת שלהם לצאת, להתפרע ולזרוק מטענים על השוטרים".

לסיום אמר: "בשנתיים האחרונות המשטרה פרצה לתוך המסגד, התמונות מתפרסמות בלייב בכל העולם בזמן אמת. זה נקרא מתנה לחמאס. לא צריך להגיע לאירוע בתוך המסגד. אני חושב שבהר הבית אנחנו צריכים להפעיל מנגנונים מרסנים מצד אחד, מסכלים מצד שני, אבל באופן גורף לא לגרום לציבור שעד עכשיו לא היה שותף שיצטרף בעקבות חודש הרמדאן. לגבי נשק וכו', כשיש מידע זה מטופל, כשאין מידע יש מספיק מנגנונים לבלום את זה. לצערי הרב פעם אחת קרה אירוע לא טוב, שנרצחו שוטרים, וכל השאר היסטוריה".

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103FM