איש העסקים הישראלי יאיר גלר, אשר לפי הדיווחים בטורקיה איראן ניסתה לחסל, סיפר היום (שישי) לוואלה! על המקרה ואמר כי כבר לפני ארבעה חודשים פנו אליו השלטונות והודיעו לו כי האיראנים מעוניינים לפגוע בו.

"מאז המקרה אני נזהר מאוד", אמר גלר. עם זאת, הבהיר כי הוא חש בטוח בטורקיה וכי אינו חושש לחייו: "עצרו כבר את רוב חברי החוליה, הלוואי שאצלנו בארץ הייתי מרגיש בטוח ומטופל כמו שטיפלו בי פה השלטונות. אתה לא מרגיש ישראלי בטורקיה, 20 ומשהו שנה מעולם לא הרגשתי זר פה. לא הייתה לי מעולם בעיה בטורקיה. המדינה פה מסודרת ומאורגנת".

גלר מספר כי לחם בכל מלחמות ישראל כמפקד טנק בגדוד 79, ובין היתר לחם בתעלת סואץ במלחמת ששת הימים. "כשקהלני נשרף, זה היה בדיוק לידי", סיפר.

לדבריו, המצב בישראל מלחיץ אותו יותר מהמצב בטורקיה. "אני לחוץ ממה שקורה בארץ, כל המשפחה שלי שם וכל הנושא של "פגסוס" מדאיג מאוד ומדיר שינה מעיניי", אמר גלר והבהיר כי הקים את החברה שלו בטורקיה לאחר שלא הצליח לעשות זאת בישראל.

"אני עושה הרבה פיתוח שבארץ לא הצלחתי לעשות", סיפר איש העסקים. "יש לי פה חברת הנדסה עם 110 מהנדסים שעוסקת בעיצוב בגזרת רובוטים. כל מה שלא הצלחתי לעשות בארץ המולדת אני עושה פה. האיראנים החליטו שזה יפגע בנו, אז זה מה שקורה".

בטורקיה דווח הבוקר כי שירות המודיעין האיראני תכנן להתנקש באיש העסקים הישראלי יאיר גלר כנקמה על חיסולו של מוחסן פהריזדה, אדריכל תוכנית הגרעין האיראנית, וכי שירותי המודיעין הטורקיים סיכלו את ניסיון החיסול. על פי החשד, הפעולה נועדה בין היתר לפגוע ביחסים המתחממים בין ישראל וטורקיה.

על פי הפרסומים במדינה, המודיעין האיראני עקב אחר עסקיו וחייו הפרטיים של גלר שהתגורר באיסטנבול. עם זאת, סוכני השטח הטורקים האחראים על פעולות הריגול הנגדי צפו בתא ההתנקשות האיראני צעד אחר צעד, בשיטות מעקב פסיביות. בעקבות המעקב נקבע כי איראן מתכננת לאסוף מידע על מקום מגוריו של גלר ולאחר מכן להוציא את החיסול לפועל באמצעות כמה אזרחים טורקים כדי לא למשוך תשומת לב ולהיתפס.

לפי המידע שהסיק המודיעין הטורקי, המרדף המודיעיני של הצוות האיראני אחר גלר הסתיים - והשלב השני של ההכנות להתנקשות יצא לדרך. בשלב זה החליטה סוכנות המודיעין הלאומית לשתף את המוסד בפרטים. במהלך פגישה חשאית בדרג גבוה של שתי סוכנויות המודיעין באנקרה הוערך כי ההתנקשות אכן תוכננה לערער את היחסים בין המדינות. בעקבות הממצאים נלקח גלר לדירת מסתור. באישור סוכנות המודיעין הטורקית, סוכני המוסד הגנו באופן פעיל על גלר.