שר התקשורת שלמה קרעי והשר הממונה על רשות החברות דודי אמסלם החליטו כי יושב ראש הדואר מישאל וקנין יודח מתפקידו. זאת, בטענה כי הוא לא מילא את תפקידו כראוי. ענת דוידוב דנה על כך ב־103fm עם עו"ד גיורא ארדינסט, המייצג את יושב ראש הדואר המודח, אשר הגיב לטענות הקשות כלפיו.

אמסלם וקרעי הכריעו: יו"ר הדואר מישאל וקנין הודח מתפקידו

"ההדחה של וקנין על ידי קרעי היא הדחה פוליטית מובהקת. הדברים של קרעי הם דברים שהאמת מהם והלאה. הם נאמרים בחוסר כנות מוחלט, אין להם שום קשר למציאות. אלה דיבורים ריקים שנועדו לשמש איזושהי כסות להדחה שהיא פוליטית באופן מובהק. הוא לא בא לו טוב בעיניים, והוא רוצה למנות יו"ר שהוא איש אמונו. זה מה שהוא אמר בשיחה הראשונה שהוא קיים עם מישאל וקנין, עוד בחודש מרץ, כשלא הייתה לו שום טענה על התפקוד. לא הייתה לו שום טענה על כלום".

הוא הוסיף: "הוא אמר, 'אני מציע לך להתפטר כדי שאוכל למנות את איש אמוני, ואני מציע לך - בוא נעשה פרידה מכובדת'. מאז שוקנין סירב, התחיל מסע הכפשות שאין בהן שמץ של כנות". 

באשר לרצון קרעי למנותמחליף לוקנין, אמר עורך הדין כי "זה ברור שזה מה שהוא רוצה, ויש לי ניחוש שהוא רוצה יותר מזה, הוא רוצה לעצור את ההפרטה, כי כאשר הדואר מופרט, אז הולך לאיבוד מאגר נפלא של ג'ובים למקורבים, ואם הוא יישאר חברה ממשלתית, אז אפשר לשלב שם הרבה מ'אנשי שלומנו'. זאת כבר ספקולציה שלי, אבל זה ניחוש שאני לא בטוח שהוא מופרך". 

כשנשאל "איך השר מסביר את העובדה שהדואר מרוויח?", השיב עו"ד ארדינסט:"מישאל וקנין, שמכהן בתפקידו מפברואר 2022, עשה באמת תהליך הבראה פנטסטי. כל מי שמעורב בתהליך הזה נתנו מלא שבחים, גם הבנקים, שהם גופים חיצוניים לחלוטין. הוא חולל נפלאות. להזכיר לך, חברת הדואר הפסידה שני מיליארד שקל בשלוש השנים האחרונות. הוא העביר אותה ברבעון הראשון של שנת 2023 לרווח, דבר שלא הכירו מעולם".

הוא המשיך: "הוא שיפר את השירות לאזרח, יצר הליכים של דיגיטציה. הוא אדם שמעורב בקהילה העסקית, מוערך מאוד. הוא בא לשם מתוך פטריוטיות על מנת לעשות, והוא עושה את זה. חטאו הגדול בזה שכשהוא הגיע לשם, הוא מצא 15 סמנכ"לים או קרוב לזה, בתפקידים מופרכים לחלוטין, שכל אחד מהם קיבל משכורת של למעלה מ־40 אלף שקל לחודש, והמכנה המשותף לכולם זה קרבתם למי שצריך להיות קרוב כדי לקבל ג'ובים בחברות ממשלתיות". 

"כולם היו אנשי ליכוד?", שאלה דוידוב. עורך הדין ענה: "אני לא יודע להגיד אם כולם, אבל אני חושב שהייתה שם אווירה של נפוטיזם, של מינוי מקורבים, של מתן כותרות ותפקידים שאין בהם כל צורך". 

לבסוף, נשאל: "איך הסיפור הזה מתקשר ואולי הוא קלאסי לנושא של ביטול עילת הסבירות?". עורך הדין השיב: "זה הפרומו, זה ברור. הם רוצים לבטל את עילת הסבירות כי היא מחייבת אותם לפעול בסבירות ובהיגיון. רוצים לבטל אותה כדי לעשות מה שהם רוצים, כדי שיהיה להם כוח בלתי מוגבל, כדי שהם יוכלו למנות את מי שהם רוצים למה שהם רוצים בלי שום מבחן של היגיון ושל סבירות. הם מבקשים הרשאה לעשות ככל העולה על רוחם. זה הפרומו לדבר הזה. זה מראה לך מה הם יעשו כאשר תבוטל עילת הסבירות".