ביקורת על נתניהו? מקורבו לשעבר של רבין: "רוצה להאמין שאצל רבין זה לא היה יכול לקרות"

הטקסים לזכרו של ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין לא יתקיימו בכנסת נוכח המלחמה הנמשכת. שמעון שבס, שכיהן כמנכ"ל משרד רה"מ בתקופת כהונת רבין, שיתף: "רבין לא היה לוקח סיכונים, רוצה להאמין שאצלו זה היה אחרת"

משה כהן צילום: מעריב אונליין
יצחק רבין
יצחק רבין | צילום: מאיר רג'ואן למעריב בלבד

"ביום שישי, לקראת יום השנה הלועזי, עליתי לקבר של יצחק בהר הרצל וגם ביום השנה העברי לרצח עליתי ביחד עם חברים וקרובים לקברו בהר הרצל. התחושה מאוד קשה, מזעזעת", הוא סיפר, "מי שמאמין, יכול להתפלל שהכל יעבור מהר ושיהיו לנו כמה שפחות הרוגים".

אמר עוד שבס: "אני רוצה להאמין שאצל רבין זה לא יכול היה לקרות, הכרתי אותו מקרוב שנים ארוכות, הוא אדם שלא לוקח סיכונים, שלא לוקח צ'אנסים, שלא מהמר, גם אם הידיעות המודיעיניות אינן חוזות את הצפוי". לדבריו, רבין היה ישראלי, ציוני, פטריוט, שארץ ישראל ומדינת ישראל היו הדבר החשוב ביותר עבורו. "יצחק היה 24/7 למען המדינה, הוא דאג לכל דבר פרט וכלל והיה מאוד עוצמתי. הדרישות שלו, כולל ממני, היו אין סופיות". להערכתו, ממשלה בראשותו של רבין הייתה מתנהלת אחרת. "אני רוצה להאמין שאצלו זה היה אחרת לגמרי", הוא הסביר.

מלחמת חרבות ברזל: בנימין נתניהו על הלחימה מול חמאס. ללא קרדיט | צילום: ללא קרדיט

על הסכמי אוסלו, שנחתמו בשנת 1993, בעת כהונתו של רבין כראש ממשלה ואשר במסגרתן הוקמה הרשות הפלסטינית, אמר שבס: "הסכמי אוסלו נחתמו לחמש שנים – עד לשנת 1998 ומאז אנחנו ללא הסכם המשך. כל ראשי הממשלה, כולל בנימין נתניהו שמכהן שנים ארוכות, לא ביטלו את הסכם אסלו. ההסכם הבטחוני, שכולל שיתוף פעולה עם הרשות הפלסטינית, מונע על פי ההערכות של גורמי ביטחון כ-500 פיגועים בשנה וזה שאנחנו לא שולטים באוכלוסייה האזרחית והכספים עוברים לרשות הפלסטינית - חוסכים כ-30 מיליארד שקל בשנה. השליטה הבטחונית נמצאת בידי ישראל. הדעה העקרונית של רבין היתה שצריך היפרדות בינינו לבינם".

תגיות:
יצחק רבין
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף