שר העלייה והקליטה אופיר סופר שוחח היום (רביעי) עם פרופ' אריה אלדד ובן כספית ב-103FM והתייחס, בין היתר, למו"מ להשבת החטופים מעזה וביקורו של מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן באזור.

המודיעין בישראל מעריך: עד 50 מהחטופים בעזה נהרגו בשבי חמאס | דיווח
גיא פלג זועם: "עסקת חטופים? לא מפסיקים למכור לציבור לוקשים"

על ביקורו של בלינקן, אמר: "אני אומר דברים מאוד פשוטים וזה קו מאוד קבוע, בסוף יש שני מהלכים שבסוף פונים לשתי מטרות המלחמה - אחד זה המהלך הצבאי ומהלך המו"מ. מהלך המו"מ צריך להיות שקט, כל פעם שאנחנו מדברים עליו ואנחנו מגדירים גבולות גזרה אנחנו חוטאים. מו"מ שעוסק בדיני נפשות, בביטחון הלאומי של מדינת ישראל, כי התוצאה של השבת החטופים או חלילה אחרת זו פגיעה בביטחון הלאומי של מדינת ישראל.

בהקשר של המאמץ הצבאי שמייצר את הלחץ ואפשר לחבר אליו עוד מאמצים אזרחיים אחרים, אנחנו כל הזמן צריכים להיות עם הרגל על הגז, כל הזמן צריך שיהיה לצד השני מה להפסיד. אנחנו צריכים להשמיד כמה שיותר, תשתיות, ראשים, את כל המערכת האזרחית שלטונית הצבאית שלהם. המלאכה ארוכה, רבה ולהערכתי לא תיגמר גם לא בשנת 2024. בשביל לעשות את זה זה לוקח הרבה שנים". 

לטענה כי בלינקן ביקש להיפגש עם הרמטכ"ל ואמרו לו 'לא', טען: "לא קראתי את זה. השותפות עם האמריקנים והידידות היא חשובה, אמיצה, טובה, ותורמת המון לשגרה ובחירום, בטח בתקופה הזו. גם פה, חשוב שאנחנו מגדירים גבולות גזרה". 

כספית טען כי "מי שלטענת רבים גרם את הנזק למו"מ זה נתניהו", וסופר הגיב: "אני אוהב שקט, שקט מוחלט מכל הכיוונים על הכול, הכי טוטאלי שיש. זה מה שאני מצפה, זה מה שצריך להיות, והכי חשוב כדי לעשות את הדברים בצורה הכי טובה שיש. מי שיש לו מה לומר צריך לדעת להעביר את המסר למי שצריך, אבל זהו. חוץ מזה שקט, אחדות, אורך נשימה, וצריך גם לדעת להסתכל על מה שצה"ל עשה, נקודת הפתיחה הייתה לא טובה ואפשר להסתכל על זה כנקודה לא טובה. אבל כשיצאנו מנקודת פתיחה כזו והגענו לאן שהגענו, יש לנו במה להתגאות, גם במקצועיות וגם ברוח הלחימה. לא מובן מאליו ההישגים של צה"ל ברצועת עזה". 

על העימות בין גלנט לסמוטריץ' בעקבות בקשתו של סמוטריץ' לבחינת תפיסת הביטחון על רקע העלאת תקציב הביטחון, ציין: "עזוב שאני שר מטעם מפלגת הציונות הדתית, אבל אני חבר בממשלה של שני שרים שאני מאוד מעריך את שניהם ועבודתם בתקופה הזו. קשה לי לשמוע על וויכוח ולהגיב לו פעם ראשונה, אני לא מכיר את הוויכוח הזה. כל דיון תקציב מתחיל מלמעלה ויורד למטה. על תקציב הביטחון, אנחנו עם הרבה פצועים, הרבה שכול, אנחנו עם מקרים לא פשוטים של שכול ופציעות לא פשוטות.

זה נושא שעסקתי בו לא מעט בתור חבר כנסת, ואני יודע שנעשית בו עבודה מקצה לקצה במשרד הביטחון אבל חשוב שאנחנו נדע את זה. התרבות הארגונית הייתה קלוקלת באגף השיקום במשך עשורים. יש כאן חובה בעת הזו לעשות את זה בצורה המעולה שבמעולות כדי לתת ללוחמים האלו שנפצעו וגם למשפחות השכולות את מה שהם ראויים לו". 

על התבטאותו של השר גולדקנופף שתהה מה שייכת הממשלה למלחמה: "הממשלה נושאת באחריות, לממשלה יש חד משמעית אחריות. ולאחריות יש גם משמעויות. שלוש מטרות למלחמה, השמדת חמאס, השבת החטופים ואחדות. יש לנו כרגע תנאי מעבדה לבנות ולפתח את השיח, כי בעוד כמה שבועות זה יהיה יותר קשה לשמור על השיח. זה לא אומר שלא יהיו מחלוקות ודעות שונות, אבל זה אומר שנצטרך לדעת לעשות את זה אחרת.

הטוויטר זה מאיץ השנאה הכי גדול, הטוויטר מתמרץ אמירות קשות, מתמרץ חדות מיותרת, ואזרחי ישראל פוגשים את זה במהדורת החדשות. אנחנו צריכים לעצב שיח אחר, לעצב שיח שיהיה אחראי כלפי מה שמתרחש כאן בחברה בישראל. חטפנו את המשבר הזה, חטפנו בענק".

על הכספים הקואליציוניים והקיצוצים בתקציב: "תמיד צריך להסתכל על התמונה השלמה, לא את הכול אפשר לתקן ביום אחד. אני חושב שיש לנו דרך, ודרך ארוכה כעם, ואנחנו חייבים להירתם לזה. אני אומר לך שיש לנו הרבה אתגרים משותפים שאנחנו מסכימים עליהם, ובתור מישהו שמגיע ממפלגה מאוד אידיאולוגית, במהותה אידיאולוגית, והאידיאולוגיה בדרך כלל נמצאת בקצה, נצטרך לדעת לעסוק באתגרים הגדולים שנמצאים באמ־אמא של המיינסטרים. העוטף זה אתגר ענק, חמאס זה אתגר ענק, הצפון, הקרע בעם זה אתגר ענק".

 סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103FM