אל"מ (מיל') עו"ד דניאל רייזנר, לשעבר ראש מחלקת הדין הבינ"ל בפרקליטות הצבאית, התייחס היום (שני) בתכנית "איפה הכסף" עם ענת דוידוב ב-103FM להחלטת התובע כרים קאן להטיל צווי מעצר נגד ישראל בהאג ופירש את המשמעויות שלה: "זה יחייב אותנו, המדינה, להגיע להבנות עם כל יעד שאליו נוסעים הבכירים הישראלים שהם לא יכבדו את צווי המעצר. זה יחייב התעסקות נקודתית בכל יעד".

עסקת הנורמליזציה בזמן פציעות? נתניהו יכריע את עתיד המדינה | דעה
"אני נשאר בליכוד": גלנט מגיב לחרושת השמועות בישיבת הסיעה

העו"ד עושה את ההבחנה הבסיסית בין בית הדין הפלילי הבינלאומי ובין בית הדין לצדק: "צריך שכולם יבינו את המסגרת. להבדיל מהדיון שמתקיים מול דרוןם אפריקה בביה"ד הבין-לאומי לצדק, חאן הוא התובע הראשי של ביה"ד הפלילי. ישראל איננה חברה בו, כמו גם ארה"ב".

"הוא אמור לשמש כפורום בעולם להעמדה לדין של פושעי מלחמה הגדולים. הפרוצדורה בביה"ד היא שהם חוקרים אירועים ואם הם מגיעים למסקנה ואם הם מגיעים למסקנה שיש יסוד סביר לעבירות חמורות מסוג פשעים נגד האנושות, פשעי מלחמה ודברים אחרים שבסמכותם, הם מקדמים תיק".

"בית הדין הפלילי הבין-לאומי, חרף שמו, עד היום שפט בפועל רק אפריקנים באחוזי הצלחה כאלה ואחרים. בכל שנות קיומו, הוא טיפל רק בכמה עשרות תיקים, כך שזה לא בית דין שמטפל באלפי תיקים, אלא הוא מטפל בתיקים בכמות קטנה ובמשורה. הוא הוציא צו מעצר נגד פוטין. מבחינת ההליכים, בית הדין לוקח תיקים במשורה. עד לפני כעשור הוא עסק רק באפריקה ומאז האירועים בעולם הביאו אותו גם לעסוק לדון בתיקים במקומות אחרים". 

בהמשך, רייזנר מסביר את ההליכים של הגשת הבקשה מאחורי הקלעים: "חאן לא מוציא צווי מעצר,  הוא הולך להרכב שופטים, מראה להם את החומרים ומבקש מהם להוציא צווי מעצר או זימון לפי העניין. אגב, יש פרוצדורה שאני שמח שהוא לא נקט בה, שהוא יכול גם לבקש מהם לעשות את זה בהליך חסוי ואז אתה לא יודע שיש צו מעצר. אתה טס לחו"ל ומופתע לרעה עם צו מעצר". 

רייזנר מסביר את התרחיש שעתיד לקרות, על פי דעתו: "בהנחה שהוא (בית הדין) הולך לממש את מה שהוא אמר, הוא יפנה להרכב השופטים לבקש אישור לצווי מעצר, אני מעריך שיש סיכוי טוב שהם יעתרו לבקשה שלו ואז ייצאו צווי מעצר".