שמן בישול, כמו שמן זית, חמניות או תירס, משדרג את טעמן של מנות רבות, אך פינויו לאחר הטיגון עלול להיות מסובך ואף מסוכן. כיצד להיפטר משמן בישול בצורה נכונה? ישנן מספר אפשרויות להיפטר בבטחה משמן משומש, אך לפני שתעשה משהו, תחילה עליך לתת לשמן להתקרר.

השלב הראשון: צינון

קודם כל, יש לצנן את השמן לחלוטין. שמן חם עלול לגרום לכוויות ולשריפות, ולכן חשוב להמתין עד שהטמפרטורה שלו תרד. הניחו לו להתקרר כמה שיותר זמן.

מה אתם עושים עם שאריות השמן שנשארות אחרי הטיגון? (צילום: אינג'אימג')
מה אתם עושים עם שאריות השמן שנשארות אחרי הטיגון? (צילום: אינג'אימג')

השלב השני: פינוי

לאחר צינון השמן, יש לשפוך את השמן לכלי אטום, כמו מיכל מיוחד ולהניח בשקית אטומה ולאחר מכן להשליך לפח האשפה הרגיל. 

למה אסור לשפוך שמן בכיור?

שפיכת שמן בכיור עלולה לגרום לבעיות ביוב רציניות. שומן שמתקרר ומתקשה יכול ליצור סתימות בצנרת. סתימות אלה עלולות לגרום להצפות ביוב, לפגוע בתשתיות ולעורר ריחות לא נעימים. בנוסף, שאריות השמן יכולות להגיע לנחלים ולאגמים, לפגוע בחיות המים ואף לגרום למותן מחנק.

מה אתם עושים עם שאריות השמן? (צילום: אינג'אימג')
מה אתם עושים עם שאריות השמן? (צילום: אינג'אימג')

לסיכום, חשוב לצנן את שמן הבישול לפני פינויו, להעבירו לכלי אטום והשליכו לפח ייעודי. בנוסף, ניתן להשתמש בנייר סופג כדי לספוג עודפי שמן מהמחבת לפני שטיפת כלים.