נערכים לפסגה השנייה: מטוסו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, נחת היום (שלישי) בהאנוי, בירת וייטנאם, לקראת פגישתו עם מנהיג קוריאה הצפונית, קים ג'ונג און, שמונה חודשים לאחר הפגישה ההיסטורית הראשונה שנערכה בין השניים בסינגפור. שני המנהיגים צפויים לדון באופן יישום ההתחייבויות של פיונגיאנג לוותר על הנשק הגרעיני שלה, וכיצד יוכלו המדינות לשפר את הקשר ביניהן. 



הפגישה בין המנהיגים תיערך ברביעי בערב, ואחריה ייקחו השניים חלק בארוחה משותפת עם יועציהם, כך אמרה דוברת הבית הלבן שרה סנדרס. נשיא ארה"ב יקיים פגישה עם מנהיגי וייטנאם לפני תחילת הפסגה.


טראמפ וקים נפגשו בסינגפור בשנה שעברה, וחתמו שם על הצהרה משותפת שכללה התחייבות מצד כל מדינה "לפתוח ביחסים חדשים בין ארצות הברית לרפובליקה הדמוקרטית של קוריאה בהתאם לרצון העמים של שתי המדינות לשלום ולשגשוג". ההצהרה השאירה את הדלת פתוחה לחידוש מסוים של היחסים הרשמיים, ומקורות אמרו ל-CNN כי פיונגיאנג מצפה למחווה משמעותית מצדה של וושינגטון.

לדברי הבכירים האמריקאים שצוטטו ב-CNN הצעד הראשון יהיה החלפה של נציגים דיפלומטיים. בצד האמריקאי, מספר דיפלומטים יישלחו להקים נציגות בקוריאה הצפונית, בהנהגתו של דיפלומט בכיר הדובר קוריאנית. יש לציין כי הסכם דומה להקמת נציגויות בין שתי המדינות נחתם ב-1994 תחת ממשל קלינטון.



ארצות הברית אף חכרה חלק מהנציגות הגרמנית בקוריאה הצפונית, ופיונגיאנג שקלה לשכור קרקע בוושינגטון. המשא ומתן הסתיים בשל מתיחות בעקבות הפלתו של מסוק אמריקאי שחדר לשטח המפורז בין שתי הקוריאות.



בשנה שעברה שחררה המדינה המסוגרת שלושה בני ערובה אמריקאים, ומאז הפסגה בסינגפור המדינה המבודדת השיבה גופות של חללים אמריקאים ממלחמת קוריאה ולא ביצעה ניסויי גרעין וטילים. עם זאת, המודיעין האמריקאי לא זיהה עד כה צעדים מצד פיונגיאנג לפירוק או הפחתת הארסנל הגרעיני שלה.